Andrea Levy, o quan la joventut no ho és tot

Prenen força les veus al Partit Popular que enyoren la vella guàrdia de Mayor Oreja i el seu entorn | Molts quadres es penedeixen d’haver enaltit la jove diputada | Ser “immadura” i “la nostra Carme Chacón” són alguns dels epítets que li llancen des de la mateixa formació

Andrea Levy, al Parlament de Catalunya
Andrea Levy, al Parlament de Catalunya | Adrià Costa
17 de novembre del 2015
Actualitzat el 18 de novembre a les 17:00h
L’actuació frívola de la jove diputada Andrea Levy en el ple del Parlament (amb mastegada de xiclet inclosa) ha fet aflorar un sentiment de rebuig envers la parlamentària dins del seu grup.

Levy deu el seu ascens polític a la seva habilitat en tertúlies i platós de televisió, i també al pànic que ha generat en el PP la irrupció de Ciutadans a les enquestes. Cares de joves somrients, amb ganes de menjar-se el món i gran capacitat per atreure les càmeres. Amb imatge moderna i “liberal”, però sense saber molt bé què vol dir això.    

Més càmeres que cambres legislatives. Molts focus, però ja se sap com és aquest món. El que avui et fa visible, quan t’equivoques immortalitza el nyap. L’èxit d’avui precedeix l’ensopegada de demà. Quan Mariano Rajoy, el juny passat, va anunciar la designació de nous vicesecretaris generals del partit, més d’un va quedar esglaiat: Pablo Casado a Comunicació, Fernando Fernández Maíllo a Organització), Javier Maroto a Sectorials i Andrea Levy a Estudis i Programes. Joves, cares noves, ambició i molta mirada de reüll als d’Albert Rivera.
 
Les comparacions són odioses, però els veterans del partit recorden encara els temps en què la vicesecretaria general del PP era ocupada per figures amb molt de pes intern. Durant el mandat de José María Aznar, eren vicesecretaris generals Mariano Rajoy, Rodrigo Rato i Jaime Mayor Oreja. Figures de pes en l’organització, i clars aspirants a la successió, a banda d’altres consideracions.
 

L'actitud d'Andrea Levy al Parlament va causar sorpresa. Foto: Adrià Costa


Pablo Casado, el més respectat

Dels nous vicesecretaris, qui sembla despertar més consens quant a capacitats és Pablo Casado, forjat al costat d’Aznar, amb estudis econòmics i jurídics i estada als EUA. De les noves estrelles en el firmament popular, Casado és qui és vist com el que més ha après de política. En paraules d’un membre del PP, “ens van presentar Andrea Levy com la Pablo Casado del PP català, i comencem a veure-la com la nostra Carme Chacon”. Zapaterisme en estat pur, "adanisme", per emprar termes que la dreta conservadora sol llançar contra alguns nomenaments i decisions de l’anterior govern socialista. Una dona embarassada passant revista a les tropes. L’hegemonia del clip.
 
Fonts del seu partit asseguren que la seva entrada a l’hemicicle català ha estat un error del seu valedor, Jorge Moragas, “un altre error”. Afirmen que Levy està aïllada dins del grup, que és “immadura”, que està obsedida amb Inés Arrimadas i que no pot ser que sigui vicesecretària general del PP espanyol una persona sense experiència en cap cambra legislativa

La jove diputada comença a tastar l’altra cara de la popularitat, el  rostre cruel del tertulianisme. Cada vegada més coneguda i, al seu partit, cada dia que passa la coneix menys gent.
 

Jorge Moragas i Andrea Levy (dreta), en l'acte de presentació del nou logo del PP

Arxivat a