Eagles of Death Metal, el grup supervivent de l'atac a la sala Bataclan

Els integrants del grup californià escapen del terror de la sala de concerts de París, però desconeixen la situació d'alguns membres del seu equip tècnic | Cancel·len la gira que havia de passar per Barcelona el 8 de desembre

Eagles of Death Metal en concert
Eagles of Death Metal en concert | Matheww Tucciarone
14 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:46h
Irreverents, lúdics i amb un sentit de l'humor que reivindiquen en totes les seves actuacions. Així són Eagles of Death Metal (EODM), el grup liderat per Jesse Hughes i Josh Homme –membre també de Queens Of The Stone Age– que aquest divendres era a l'escenari durant la irrupció dels terroristes en l'atac indiscriminat que va patir la sala Bataclan i París. El segrest acabava entrada la matinada amb desenes de morts i ferits després que els terroristes prenguessin bona part dels assistents al concert com a ostatges.
 
Originaris de Califòrnia, els membres d'EODM confirmaven aquest divendres mateix, poc després dels atemptats, que havien sobreviscut i eren sans i estalvis, tot i que també han expressat que encara no saben on és part del seu equip tècnic. Segons el seu relat, els membres del grup van poder fugir per una porta situada al darrere de l'escenari, després de protegir-se a terra quan van començar les primeres ràfegues de trets.
 

Missatge al Facebook d'Eagles of Death Metal poc després de l'atac Foto: FB d'EODM


La gira, cancel·lada
 
La banda de Palm Desert, en funcionament des de 1998, ha cancel·lat la gira que feien a Europa i que els havia de dur a la Sala Apolo de Barcelona el proper 8 de desembre. Amb només tres discos publicats, EODM compten amb un bon número de seguidors fidels, entre els quals destaquen músics i col·laboradors tan cèlebres com Dave Grohl i Taylor Hawkins, dels Foo Fighters o l'actor Jack Black.

 

Portada del darrer disc d'EODM, «Zipper Down» Foto: EODM

Bona prova de la seva actitud descarada i hereva del més genuí "rock'nroll" és el seu darrer disc, Zipper Down, que mostra a la portada una jove obrint-se la jaqueta de cuir amb els seus atributs tapats, estratègicament, per les cares dels dos líders del grup. Potser no ha estat res més que una macabra casualitat, però l'atac al Bataclan ha coincidit amb l'actuació d'un grup que sempre ha reivindicat la diversió per damunt de totes les coses. Aquest mateix dissabte, Estat Islàmic reivindicava l'atemptat i qualificava el concert com una "festa de la perversitat". L'horror en estat pur, colpejant sense miraments tota una manera de viure.