El «sí» a la independència es rellança i puja fins al 46,7%

Representa un increment de quasi el 4% respecte al baròmetre anterior | Només un 3,7% creu que Catalunya és una regió d'Espanya

13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:37h
Gràfic sobre l'evolució del suport al «sí» a la independència
Gràfic sobre l'evolució del suport al «sí» a la independència | Laura Aragó

El "sí" a la independència es rellança i els partidaris d'un estat independent creixen, segons el Baròmetre d'Opinió Política fet públic avui pel CEO. A la pregunta concreta de "Vol que Catalunya esdevingui un estat independent?", el 46,7% dels enquestats responen amb un "sí", enfront el 47,8% del "no". La dada és significativa, ja que, tot i produir-se un empat tècnic entre favorables i contraris, el marge de distància entre els dos blocs es redueix considerablement respecte a l'enquesta anterior.

En el baròmetre del mes de juliol, era un 50% el que es definia com a contrari a un estat català independent, mentre que un 42,9% se'n deia favorable. Per tant, els darrers mesos, sempre segons les dades del CEO, el bloc sobiranista ha crescut prop d'un 4%.

Una altra dada a valorar és la reducció del segment dels indecisos. Una franja que ja era petita en l'anterior baròmetre, exactament del 5,8%, i que ara es veu reduïda fins al 3,9%.

En el baròmetre, a la pregunta de "Creu que Catalunya hauria de ser...", un 41,1% respon que un estat independent, el 27,4% una comunitat autònoma, el 22,2% un estat en una Espanya federal, i tan sols un 3,7% una regió d'Espanya. Jordi Argelaguet, el director del CEO, ha dit que això vol dir que una part sensible de l'opinió federalista, a la pregunta concreta de si volen un estat independent o no, responen que sí.