BComú i PSC impulsen reformar la Meridiana i cobrir la Ronda de Dalt

S'inicien els processos participatius per aconseguir la implicació de veïns, entitats i grups polítics | Les obres podrien començar, com a molt aviat, l'any 2018

12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:35h

Daniel Mòdol i Janet Sanz han presentat aquest dijous l'impuls del procés participatiu per reformar la Medidiana Foto: Jordi Palmer


La bona sintonia expressada per Barcelona en Comú i el PSC en els acords per pactar l'ampliació del pressupost municipal amb diners procedents del superàvit i per consensuar unes noves ordenances fiscals s'ha estès aquest dijous a la intenció comuna de tots dos partits d'impulsar la reforma de l'avinguda Meridiana i la cobertura de la Ronda de Dalt, tot i que aquestes dues actuacions ja van ser avançades per Jaume Collboni en el moment de notificar l'acord amb Ada Colau com a afegits a l'acord dels diners del superàvit.  

En tot cas però, el que han acordat els dos partits és, de moment, només un punt d'arrencada per dues operacions que van per llarg. De fet, l'únic que s'impulsa és l'inici dels processos participatius pels quals veïns, entitats i grups polítics podran abordar les futures actuacions.

Una via "més humana i pacifica"

La quarta tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, Janet Sanz, i el regidor socialista Daniel Mòdol han presentat aquest inici dels processos participatius, assenyalant que en el cas de la Meridiana s'iniciaran el 19 de novembre amb la constitució de la Taula de Participació de la Meridiana, amb el projecte de començar a preparar com podrà ser en un futur l'avinguda. Sanz ha assenyalat que cal "trencar el mur" que suposa la pervivència "d'una de les últimes autopistes urbanes", i per tant es buscarà un projecte per transformar l'avinguda en una via "més humana i pacífica". La reforma, que afectaria des del pont de Sarajevo fins a la plaça de les Glòries seguiria un calendari amb fites a finals del 2016, amb la valoració del procés participatiu; el 2017 amb la redacció i licitació del projecte executiu; i la possibilitat d'iniciar les obres l'any 2018.

Pel que fa a la Ronda de Dalt, el projecte de cobertura a partir de la plaça Karl Marx en direcció Llobregat, també va per llarg. De moment el 9 de desembre es reunirà la Comissió de seguiment de la Ronda de Dalt, per valorar la documentació preexistent, i amb l'ampliació de la comissió a associacions veïnals i col·lectius de tots els territoris per on passa la Ronda de Dalt. Tot plegat però, sense previsions al calendari de quan es podrien iniciar les obres. 
Arxivat a