BComú i ERC pacten asseure en una Taula de Ciutat comerciants i manters

El govern municipal assegura que no permetrà la "venda de productes il·legals" | Els republicans proposen un "mercat social" de mercaderia legal | El PP es desmarca de la proposta

11 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:02h

D'esquerra a dreta, Montse Benedí (ERC), Laia Ortíz (BComú), Jordi Coronas (ERC) i Agustí colom (BComú), en la presentació de la Taula de Ciutat Foto: Jordi Palmer
 

Els grups municipals de Barcelona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya han arribat a un acord per constituir una Taula de Ciutat per abordar la problemàtica del top manta, just dos dies després que un operatiu policial impedís que el col·lectiu manter es desplegués en zona portuària. La intenció dels dos grups és reunir "tots els actors, i agents implicats", segons ha afirmat el regidor d'ERC Jordi Coronas, que presidirà aquest nou organisme.

Per tant, la mesura preveu asseure a la mateixa taula representants del comerç, dels veïns i dels grups polítics, a més de la síndica de la ciutat i representants dels col·lectiu manter, una possibilitat que el mateix Coronas ha considerat desitjable per arribar a solucions. "Si la pregunta és si comerciants i manters es veuran a la mateixa taula, la resposta és 'Jo espero que sí'", ha afirmat el regidor d'ERC, ja que considera que després de mantenir reunions per separat amb tots els implicats, "hem arribat a la conclusió que si parlessin entre ells tot avançaria millor".

"Un fenomen complex", segons Laia Ortiz

En tot cas, la tinenta d'alcalde, Laia Ortiz, ha defensat la necessitat d'abordar una "estratègia d'inclusió per a persones que exerceixen la venda al carrer de forma irregular", apuntant que l'ajuntament no permetrà "la venda de productes il·legals", però que en tot cas cal tenir present que "el fenomen de la venda irregular al carrer no es nou ni barceloní i és molt complex".

Així mateix, la Taula treballa amb el projecte de constituir un "mMercat social", definit per Montse Benedí, regidora d'ERC, com a "l'habilitació d'un espai a la ciutat per a la creació i promoció d'un mercat que combinaria venda de productes legals amb el foment del cooperativisme". Una altra iniciativa és la impulsió d'un "programa de deu plans d'ocupació per persones amb situació d'irregularitat", anunciada pel regidor de Comerç Agustí Colom.

El PP rebutja formar part de la "taula tranversal del top manta"

Immediatament després de la presentació d'aquesta Taula de Ciutat, el president del grup del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, ha rebutjat formar part del que ha qualificat com a "taula transversal del top manta" i ha defensat la necessitat de "posar fi i fre" a una "activitat il·legal", en contra del projecte d'Ada Colau, "de donar normalitat a auna activitat delictiva que perjudica el comerç de la ciutat".
Arxivat a