El bloqueig de la investidura genera desànim a Convergència

Les negociacions avancen, però votar Mas afecta la ideologia i l'estètica de la CUP

Artur Mas, en el debat d'investidura
Artur Mas, en el debat d'investidura | Adrià Costa
09 de novembre del 2015
Actualitzat el 10 de novembre a les 7:01h
Les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP avancen, però hi ha desànim a Convergència Democràtica davant del bloqueig de la investidura d’Artur Mas. En un context on tot és canviant, no es pot descartar un gir. Però aquest dilluns, després que el president i candidat a la reelecció acabés el seu discurs davant la cambra, i mentre la nit queia sobre l’antic arsenal de la Ciutadella, un clima de preocupació feia niu en l’ànim de CDC. També els altres socis de Junts pel Sí contemplen amb gravetat el panorama, però és a Convergència on es palpa més.

Parlamentaris de Junts pel Sí explicaven aquesta tarda la paradoxa que les converses amb la CUP “avancen adequadament” i que amb tota probabilitat s’arribarà a acords programàtics importants. Però l’escull principal, la investidura de Mas, és un obstacle perquè afecta el moll de l’os ideològic i, en certa forma, estètic de la CUP.

De moment, no està prevista cap reunió del grup de Junts pel Sí abans de la segona votació d’investidura, dijous vinent. Podria ser un senyal que no hi ha llum verda en les negociacions. La trobada prevista per al divendres que ve, que s’havia de fer fora de Barcelona i volia ser una sessió relaxada, sembla que ara per ara no està prevista. Però hi ha membres de Junts pel Sí que assenyalen que avui ha de ser considerat un gran dia. El diputat Toni Comín subratllava aquesta tarda que “per primer cop en la història, s’ha aprovat una proposta de ruptura amb majoria absoluta en aquest Parlament. I si aquesta setmana no es tanca la investidura, molta tranquil·litat. Tenim setmanes de marge si mantenim la serenor”.