Carme Forcadell proposa «el diputat Artur Mas» com a president

La presidenta del Parlament ha tancat la preceptiva roda de contactes amb el PP i Junts pel Sí | El ple començarà dilluns a les cinc de la tarda

Carme Forcadell, amb els representants de Junts pel Sí
Carme Forcadell, amb els representants de Junts pel Sí | ACN
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:06h
Com estava previst, però de manera solemne, a la sala d’audiències de la cambra, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha proposat “al diputat Artur Mas” com a candidat a la presidència de la Generalitat. Tot seguit, s’ha reunit la mesa i, tot seguit, ho farà la junta de portaveus. D’aquestes reunions sortirà el dia i hora pel debat d’investidura. Forcadell ha proposat –tal i com ja s'havia avançat- que sigui a les cinc de la tarda, el dilluns 9 de novembre.

Dia trepidant avui al Parlament. Abans, Forcadell ha rebut els dos darrers grups dins la tanda de contactes per proposar el candidat a la investidura. Primer ho ha fet amb Xavier García Albiol, qui ha recordat el “no” rotund del PP al nom de Mas. El cap del grup popular ha aprofitat per reclamar a la presidenta que els serveis jurídics de la cambra fessin un informe sobre si el contingut de la proposta de ruptura s’adequa a la legalitat, ja que la considera il·legal. Forcadell s’hi ha negat, al·legant que els serveis jurídics del Parlament no poden opinar sobre el contingut de propostes. García Albiol ha demanat a Forcadell que faci de presidenta de tots, i ha advertit del risc d’inestabilitat institucional i social a Catalunya.

Raül Romeva, Jordi Turull i Pere Aragonès –mostrant la pluralitat i unitat de Junts pel Sí- han estat els darrers a ser rebuts en audiència. Minuts abans havien presentat, juntament amb Antonio Baños, un annex a la proposta de ruptura, on es pretén blindar els drets fonamentals de la ciutadania en el moment del xoc amb l’Estat. Aquest ha estat un dels punts a informar a Forcadell. Romeva i Turull han comunicat a la presidenta el nom del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas.

Romeva, a la sortida, ha separat el tema del a investidura del del debat i votació de la proposta de ruptura –serà dilluns a partir de les 10-, insistint, això sí, en el contingut social del projecte sobiranista. No ha volgut especular sobre el possible posicionament de Catalunya Sí que es Pot en la investidura. “El que sí que és segur –ha dit- és que Mas obtindrà 62 vots”.