Junts pel Sí explora un acostament a Catalunya Sí que es Pot

El grup parlamentari ha analitzat amb cura la proposta de resolució presentada pels de Lluís Rabell que inclou un referèndum legal | L’apropament es considera molt difícil però no impossible | Dilluns a les onze, debat de la proposta d'inici del procés cap a la independència

05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:46h
El grup de Junts pel Sí ha celebrat aquest matí una nova reunió al Parlament, on s’ha tractat dels diferents fronts de l’actualitat política. Un dels temes que ha ocupat el temps ha estat l’estudi de la proposta de resolució que ha presentat el grup de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), que contempla un referèndum acordat amb el govern de l’Estat que sorgeixi de les eleccions del 20-D.

Tot i que hi ha escepticisme sobre les possibilitats d’arribar a alguna mena d’acord amb el grup que encapçala Lluís Rabell, el cert és que, donades les circumstàncies, s’han d’explorar totes les vies. I aquesta és una. S’ha parlat de la possibilitat que es puguin acceptar aspectes de la proposta de CSQEP. Algun dels presents ha recordat que els de Rabell van cedir cinc dels seus vots a Carme Forcadell en la seva elecció per a la presidència del Parlament, i aquesta és una dada que no s’ha de menystenir.

Segons han explicat fonts parlamentàries a NacióDigital, aquest migdia la portaveu adjunta de Junts pel Sí i secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’ha reunit amb Joan Coscubiela, el portaveu de CSEQP. Són dies d’exploracions.
 
Dilluns a les 11, debat de desconnexió

En la reunió s’ha fixat ja el calendari de la setmana vinent. Dilluns a les onze del matí se celebrarà, si no hi ha canvis –el Constitucional encara no s'ha pronunciat-, el ple del debat i votació de la declaració conjunta de Junts pel Sí la CUP. A les cinc de la tarda, el president Mas farà el seu discurs d’investidura. El debat i primera votació es faran l’endemà dimarts, que es preveu que serà un dia llarg a la cambra.  Si no hi ha president a la nit, dijous a les deu del matí hi haurà la nova sessió.

Divendres vinent, els diputats de Junts pel Sí es tornaran a reunir, però aquest cop fora del Parlament, en algun lloc del país que encara està per determinar. Serà un dia per cert esbargiment després de jornades d’història i tensió.