Malestar profund al PP pel silenci de Rajoy sobre les llistes electorals

El comitè electoral guarda silenci sobre la confecció de les candidatures | Els aspirants a continuar sent diputats estan enfurismats

Mariano Rajoy, en una imatge recent
Mariano Rajoy, en una imatge recent | PP
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:43h
Els membres del fins ara grup parlamentari del PP al Congrés espanyol –dissolt per la convocatòria de les eleccions del 20-D- viuen dies de sotsobra. Però no són les divergències entre ministres del govern el que està encrespant els ànims dels fins ara parlamentaris. Ni la “rebel·lió catalana”, tot i que ajuda i molt a caldejar l’ambient ara que vénen mal dades. El que té amoïnat els diputats sortints és que no saben si ho tornaran a ser.
 
El 23 de novembre proper s’han de publicar les llistes electorals i al Partit Popular encara n’hi ha molts, moltíssims, que no saben què serà d’ells. La natural angoixa en aquests casos ha donat pas els darrers dies a un sentiment de molèstia i fins i tot d’ira, concentrat en la figura de qui ho pot tot en l’estructura jeràrquica del PP: Mariano Rajoy, el senyor que atorga o treu vida política als seus companys ideològics.
 
Els aspirants a continuar en el primer rengle de la política com a diputats al Congrés viuen en tensió. Des de la dissolució de les cambres, s’escolten epítets poc amables envers el senyor president per part de molts dels seus companys de partit. La mala jeia és transversal dins de la formació, i s’expressa per boca de gent de tots els sectors.

Està emprenyat el murcià Andrés José Ayala, un dels diputats disciplinats, ben connectats amb la direcció parlamentària. Està molt emprenyada la fins ara vicepresidenta Celia Villalobos, de l’ala més “liberal” del partit, que fa dies va confessar sentiments de poca admiració per "don Mariano". I això que és la dona de Pedro Arriola, el sociòleg de referència de Rajoy que estava en hores baixes i ara diuen que ha estat rehabilitat i torna a entrar als salons de palau.

Entre els catalans, està enfurismada Dolors Montserrat, que vol continuar servint els seus conciutadans des del Congrés. Es tracta d'un altre quadre que ha estat fidel al nou ordre, el que Rajoy a través de Sáenz de Santamaría ha anat imposant al partit, i que es pot veure traïda per no rebre la seva recompensa. Aquests dies, al PP tothom espera la trucada del comitè electoral. Trucades que no arriben.