Jordi Turull: «Volen guanyar als tribunals el que han perdut a les urnes»

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí assegura que si el TC volgués impedir el ple sobre la declaració d'independència, "seria l'estocada final al seu prestigi"| Insisteix que el nom de Mas serà l'únic que proposaran per a la investidura

04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:20h
Resposta contundent la que ha donat aquest migdia al Parlament Junts pel Sí a la presentació dels recursos d'empara davant del Tribunal Constitucional (TC) per part de Ciutadans, el PSC i el PPC. Jordi Turull, el portaveu del grup, ha declarat que "volen guanyar als tribunals el que han perdut a les urnes". Per Turull, "en lloc de submergir-se tant en els reglaments del Parlament, s'haurien de submergir en la interpretació dels resultats electorals". Segons ell, el que hi ha darrere de la decisió de recórrer al TC, "és la voluntat d'apagar la voluntat del poble de Catalunya".

Jordi Turull ha dit que és el Parlament el lloc per fer política a Catalunya, i no pas els tribunals. Sobre les presses per tirar endavant la proposta de desconnexió, ha respost que "tenim pressa per un petit detall, que és el compromís que vam adoptar amb el poble durant la campanya electoral".

Sobre la possibilitat que el TC anul·li el ple de la cambra que ha de debatre i votar la declaració d'independència, ha exclamat: "Estic segur que no ho farà. Seria l'estocada definitiva al prestigi d'un tribunal que ja n'ha perdut molt de prestigi". Davant la insistència de si, en aquest supòsit, el ple es faria igualment, ha reafirmat el convenciment que el TC no arribarà tan lluny.

Turull ha assegurat que el d'Artur Mas és el nom que portaran a la trobada amb la presidenta del Parlament quan siguin rebuts aquest divendres, i que no hi haurà més opacions per part de Junts pel Sí de cara al debat d'investidura. D'aquesta manera ha sortit al pas a les declaracions d'Antonio Baños, també en seu parlamentària, quan ha dit que entre Mas i les eleccions anticipades, hi havia espais de consens -una insinuació a altres possibles noms per investir-. Turull ha volgut tancar aquesta possible escletxa a l'especulació.