La CUP oficialitza a la presidenta del Parlament que no investiran Mas

Per Antonio Baños, si serà un "no" o una abstenció "és irrellevant en l'aritmètica parlamentària" | Anna Gabriel ha dit que "també hem parlat del Tribunal Constitucional, però no us direm en quins termes"

Rebuda molt cordial de Carme Forcadell a Antonio Baños i Anna Gabriel
Rebuda molt cordial de Carme Forcadell a Antonio Baños i Anna Gabriel | ACN
04 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:08h
Segona reunió de la presidenta del Parlament dins el torn de trobades amb els grups de cara a la investidura. Carme Forcadell ha rebut Antonio Baños i Anna Gabriel, de la CUP. A la sortida, Baños ha deixat clar que "no investiran Mas". El dirigent de la CUP ha insistit en la idea que no accepten que s'estigui en la disjuntiva de Mas o el descarrilament del procés, Mas o eleccions anticipades. Per Baños, "entre les dues opcions nosaltres diem que hi ha espais i fórmules de consens, de sentit comú. Aquest procés té un tret que el fa complicat però que és positiu, que és la gran amplitud de sensibilitats ideològiques que aplega".

A les preguntes insistents sobre la investidura i el sentit del seu vot, els portaveus de la CUP no han volgut concretar si optarien finalment pel 'no' o per l'abstenció. Per Baños, "això és irrellevant pel que fa a l'aritmètica parlamentària". Però han semblat inamovibles en el sentit de no donar suport al president Mas. Tant en primera com en segona votació, com han assegurat davant la insistència dels mitjans.

Anna Gabriel ha intervingut després per assenyalar que en el transcurs de la trobada, que ha estat molt cordial, s'han tractat altres temes i també s'ha parlat del Tribunal Constitucional, que avui ha rebut els recursos d'empara presentats pels grups del bloc unionista. Però la diputada no ha volgut donar detalls de la conversa: "No direm en quins termes ens hi hem referit", ha dit Gabriel.