​Forcadell inicia amb Rabell la ronda de contactes per a la investidura

La segona trobada del dia és amb Antonio Baños i Anna Gabriel de la CUP

Carme Forcadell i Lluís Rabell, al Parlament
Carme Forcadell i Lluís Rabell, al Parlament | ACN
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:31h
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha iniciat aquest dimecres la ronda de consultes amb els diversos grups de la cambra per tal de proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. La primera reunió ha estat amb Lluís Rabell, president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, mentre que després ha estat el torn de la CUP, que ha apostat per un format "coral" amb Antonio Baños i Anna Gabriel.

Les rondes de contactes continuaran dijous i s'acabaran divendres. La darrera trobada serà amb el representant del grup més gran del Parlament, el de Junts pel Sí. Es tracta d'un tràmit parlamentari que s'ha d'iniciar per tal de complir amb el que marca el reglament de la cambra. És a dir, que deu dies després de constituir-se el Parlament es faci el primer debat d'investidura, i això és dilluns de la setmana que ve, dia 9 de novembre. 

Totes les trobades amb els representants dels grups es fan al despatx d'audiències de la presidenta. Quan acabi la ronda de contactes, Forcadell haurà de proposar un candidat a la presidència, que si no hi ha una sorpresa majúscula serà Artur Mas, ja que és el candidat del grup més gran i no hi ha acord previsible de la resta de diputats per tal de presentar una proposta alternativa. Una vegada la presidenta tingui la proposta, convocarà el ple d'investidura. 
 

Carme Forcadell amb Antonio Baños i Anna Gabriel Foto: @parlament_cat


Trobada amb ambient cordial

Rabell ha iniciat la roda de contactes amb cos de camisa a la sala d'audiències. La trobada, si més no inicialment, s'ha fet en un ambient cordial. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot mostrava una imatge molt relaxada mentre que Forcadell, més circumspecta, agafava aire presidencial.

Posteriorment, ha estat el torn de la CUP amb la doble presència d'Antonio Baños i Anna Gabriel. Un clima desenfadat ha acompanyat la trobada amb els diputats "cupaires". La samarreta a ratlles de Baños ha provocat algun comentari divertit d'un periodista: "I la góndola?".