Junts pel Sí i la CUP surten en defensa de la mesa del Parlament

Marta Rovira: “El PP fa un ús fraudulent del reglament” | Anna Gabriel asegura que si la presidenta fos home, de Barcelona i bona família no se l’atacaria tant

03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:28h
Junts pel Sí i la CUP han sortit en tromba aquest migdia per defensar la legitimitat dels òrgans de govern del Parlament i la tramitació que se segueix de la proposta independentista. Pel grup majoritari, Marta Rovira ha acusat el PP, d’actuar amb “mala fe processal” perquè utilitza el reglament al servei dels seus posicionaments ideològics. Segons la secretària general d’ERC i portaveu parlamentària de Junts pel Sí, “ajornar la constitució del grup, com fa el PP, sí que és forçar el reglament”. Des del moment que es constitueixen els primers grups, ha dit, aquests també tenen els seus drets.

Segons ella, no s’entén perquè la majoria ha de supeditar-se a un partit a qui “no li dóna la gana de constituir-se com a grup. Això és un abús de dret, un ús fraudulent dels reglaments”. Rovira diu que si la declaració d'independència no pogués ser votada a la cambra, seguint la lògica dels grups que no ho volen, s’infringirien drets bàsics com el dret a la participació política, perquè impediria debatre sobre una proposta d’una majoria democràtica.

Per la seva banda, Anna Gabriel, per la CUP, ha comparegut per defensar la legitimitat de les decisions de la mesa de la cambra: "Aquest Parlament garanteix els drets de tots els grups". Gabriel ha recorregut a un argument nou i que ha sobtat més d’un per explicar el que està vivint aquests dies el Parlament de Catalunya: la lluita contra el patriarcat. Molts atacs que rep Carme Forcadell tindrien motius inconfessables. Segurament, ha sentenciat la parlamentària, si el president del Parlament fos un home, de classe alta i família barcelonina, en lloc d’una dona treballadora d’origen ebrenc, els grups de l’oposició actuarien d’una altra manera.