Iceta assegura que anar amb C's i PP al TC no és una aliança frontista

Els tres grups unionistes sumen forces contra la proposta de desconnexió | Carles Carrizosa: “Mas s'està quedant sol” | García Albiol: "No acceptarem que ens prenguin el pèl"

03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:50h
Els tres grups unionistes del Parlament, Ciutadans, PSC i PP, han escenificat avui que sumen forces enfront de la proposta de desconnexió. Miquel Iceta ha explicat que el seu grup presentarà dos recursos: un per la no admissió a la reconsideració sobre la proposta de desconnexió i un altre en què s’afegeixen al recurs d’empara presentat pel PP contra la convocatòria de la junta de portaveus feta abans de la constitució de tots els grups.

Iceta ha dit que estan en contra que la proposta es debati perquè trenca amb la legalitat i que donen suport al PP en el seu recurs d’empara “perquè té raó”. Però ha tingut interès a deixar clar que el PSC no anirà més enllà a l’hora de fer accions conjuntes amb el PP i Ciutadans. Ha reiterat que el PSC està en contra de fer política de fronts. En paraules del primer secretari dels socialistes, “fer frontisme és teixir una aliança permanent per part d’un bloc i en aquest cas no serà així”.

Carles Carrizosa, portaveu de Ciutadans, ha acusat la presidenta del Parlament i la majoria sobiranista d’actuar “contra la democràcia”. Carrizosa ha afirmat que “Mas s’està quedant sol” perquè els seus propis consellers comencen a abandonar-lo i el president de la Generalitat ja només defensa “els seus interessos personals i els dels Pujol”.

Xavier García Albiol, per la seva banda, ha dit que el PP “no acceptarà que ens prenguin el pèl” i que “s’han violat els drets i garanties del seu partit”. El que serà president del grup del PP ha reclamat a Forcadell que deixi de comportar-se com “una agitadora social” i que actuï com a presidenta de la cambra catalana. García Albiol ha agraït explícitament el suport de Ciutadans i el PSC al seu partit en les reunions de la mesa i la junta de portaveus d’avui