Carme Forcadell anuncia que la junta de portaveus de divendres decidirà el dia del ple per votar la proposta independentista

La presidenta del Parlament rebutja les acusacions d'actuar amb "il·legalitat" efectuades pel PP

03 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:44h
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anunciat avui que divendres es reunirà la junta de portaveus que ha de convocar el ple del Parlament per debatre i votar la proposta de desconnexió. Avui, la mesa ha convocat la junta de portaveus amb caràcter consultiu perquè s'esgotava el termini per decidir la reconsideració presentada per Ciutadans, el PSC i els onze diputats del PP. La mesa ha decidit obviar les reconsideracions i tirar endavant la tramitació de la proposta.

Carme Forcadell ha rebutjat les acusacions d'actuar de manera "il·legal" que ha fet avui el PP. La presidenta ha dit que "aquest Parlament mai actua de manera il·legal" i s'ha referit a l'informe del lletrat que explicita que hi havia precedents i que la junta de portaveus es podia reunir. Ha dit que precisament han convidat el PP i, per tant, aquest grup podia participar i ser present en les reunions d'avui. 

Forcadell, que ha comparegut acompanyada del vicepresident primer de la cambra, Lluís Corominas, ha expressat el condol de la institució pels morts de l'aiguat d'Agramunt.