Ciutadans, PSC i PP es coordinen per frenar la declaració independentista

Els tres partits unionistes es reuneixen al Parlament però no es fan foto conjunta | Els d'Inés Arrimadas i els socialistes no reconeixeran les decisions de la junta de portaveus

02 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:29h
Representants de Ciutadans, PSC i PP s'han reunit aquest dilluns a la tarda al Parlament per coordinar un front contra la declaració sobiranista que impulsen Junts pel Sí i la CUP. Els tres grups unionistes no s'han volgut fer cap foto conjunta, però han demostrat amb les seves compareixences davant la premsa que han estudiat com impedir el ple extraordinari que els independentistes volen fer abans del debat d'investidura. 

Ciutadans i socialistes aniran aquest dimarts a la junta de portaveus que ha convocat la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, per convocar el ple. Però, quan confirmin que el PP no té el grup encara constituït, pensen oposar-se a qualsevol decisió de l'organisme i no a donaran per bona. Els populars, per la seva banda, ja han avançat que no pensen articular el grup perquè encara estan dins del termini per fer-ho i que no enviaran cap representant a la junta de portaveus, tal com Forcadell els demana. 

Els qui han parlat en nom de cada grup s'han mostrat molt durs. Carlos Carrizosa, de Ciutadans, ha declarat que "anirem demà a la reunió convocada com a junta de portaveus, però si constatem que falta un grup perquè encara no s'ha constituït dins del termini legal, entendrem que la junta de portaveus no està constituïda".

Enric Millo, del PP, ha parlat d'"il·legalitat greu" en cas que finalment la junta de portaveus es reuneixi abans que el seu partit s'hagi constituït. I ha exclamat: "Aquesta junta no es pot celebrar". En tot cas, el PP no hi assistirà.

La portaveu del grup socialista, Eva Granados, ha afirmat que "sorprèn que una legislatura que ha de ser tan excepcional s'estiguin conculcannt els drets dels diputats i no es tingui cura dels procediments".

Qui no ha acudit a la reunió i, per tant, no es pot comptabilitzar dins d'aquest front unitari és Catalunya Sí que es Pot en la seva totalitat, però sí en aspectes importants com que aquest grup no reconeixerà, tampoc, els acords de la junta de portaveus. Ciutadans, PSC i PP han intentat mostrar la proximitat del grup de Lluís Rabell amb les queixes que plantegen, afirmant que han estat comunicats durant la trobada mitjançant missatges de whatsapp.