Convergència admet debat intern sobre la declaració pactada amb la CUP

La portaveu assenyala que la direcció ha analitzat les discrepàncies en el si del Govern | Es constata irritació a CDC per les filtracions que s’han produït | Marta Pascal assegura que “no hi ha fissures” al partit

La portaveu de CDC, Marta Pascal, a la seu del partit
La portaveu de CDC, Marta Pascal, a la seu del partit | ACN
02 de novembre del 2015
Actualitzat el 03 de novembre a la 13:12h
Un comitè executiu intens, el que ha celebrat aquest dilluns la direcció de Convergència Democràtica. Una reunió plena d’intervencions i debat i, com ha reconegut implícitament la portaveu, Marta Pascal, també amb diferents punts de vista. Amb tot, Pascal ha subratllat que “de cap manera hi ha hagut fissures” i no s’ha produït cap votació.  

Marta Pascal ha assenyalat, tal com ha fet el conseller de la Presidència, Francesc Homs, de bon matí, que s'està entrant "en una setmana crucial”. El partit ha engegat la seva maquinària electoral de cara a les eleccions del 20-D. El diputat Jordi Cuminal serà el cap de campanya i el conseller Francesc Homs s’ha posat a disposició del partit per encapçalar la llista de CDC el 20-D.

El moment més delicat de la sessió de l’executiva ha estat quan s’ha tractat de les discrepàncies expressades en la darrera reunió del Govern sobre la proposta conjunta amb la CUP. A Convergència hi ha irritació per les filtracions sorgides des del propi Govern sobre les tensions existents en la reunió de la setmana passada.

Hi ha debat, però s'accepta la declaració

Les deliberacions de la direcció del partit són secretes i la portaveu no ha donat més detall. Però sí que s’ha fet un advertiment contra les filtracions a la premsa. Diverses intervencions han estat molt crítiques contra els desconeguts autors de la filtració a “La Vanguardia”. Pascal ha dit que l'existència d'un debat intern és sempre enriquidor i positiu. Finalment, però, ningú s'ha manifestat obertament en contra de la proposta conjunta, segons la portaveu.

Sobre les negociacions de cara a la investidura, Pascal només ha dit que creuen que hi ha marge per arribar a un acord i que en cap moment s’ha qüestionat que sigui Artur Mas el candidat de CDC a la presidència.

L’executiva d’avui també ha tractat dels casos d’investigació judicial de suposats casos de corrupció engegats i que afecten el partit i CDC ha expressat la seva solidaritat envers les persones que són objecte d’investigació. En aquest sentit, Pascal ha repetit un dels lemes de la formació davant els escorcolls i detencions produïts: “CDC és objecte de caça major. Ja sabem que la justícia no funciona a l’Estat espanyol”.

Cuminal, director de campanya

D'altra banda, la roda de premsa també ha servit per tenir detalls nous sobre la campanya del 20-D. La dirigirà el diputat de Junts pel Sí i membre de CDC, Jordi Cuminal. Una decisió que no ha de sorprendre tenint en compte que ha estat des de fa anys molt a prop de Francesc Homs, que a falta de ratificar-lo és amb tota probabilitat qui encapçalarà la llista.

Cuminal ha estat, durant els anys de Govern de CDC amb Artur Mas a la presidència, director de Comunicació de l'executiu, i ha estat per tant sota les ordres d'Homs. Pel que fa a la ratificació del cap de llista, encara està pendent de tràmits previst com ara les assemblees territorials per escollir els precandidats.