​El ple demana a Colau la suspensió parcial de la moratòria hotelera

La proposta afectaria zones no congestionades dels districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sants Montjuïc | L'equip de govern referma la seva defensa de la mesura sobre el sector turístic

30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:11h
El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta per demanar la suspensió parcial de la moratòria hotelera en els barris sense pressió turística, que afectaria diverses zones no congestionades dels districtes de Les Corts, Sarrià-sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sants Montjuïc. 

La proposta, presentada per Ciutadans, ha comptat amb el suport d'aquesta formació, CiU, ERC i PSC, l'abstenció del PP i el vot contrari de Barcelona en Comú i CUP. La presidenta del grup municipal de C's, Carina Mejías, ha defensat que la moratòria hotelera "provoca l'efecte clarament contrari" al que buscava l'equip de govern, ja que el que ha fet ha estat "limitar la competència i elevar els preus". Tot i que la proposta inicial demanava la suspensió en sis districtes de Barcelona, una transacció amb ERC ha permès que la petició afecti només les Àrees Estadístiques Bàsiques -una divisió administrativa de la ciutat menor a la de barri- no congestionades turísticament dels sis districtes.

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde Janet Sanz ha defensat la moratòria com una mesura "temporal i cautelar", que permet "recuperar el lideratge de la ciutat sobre l'activitat hotelera" i per tant ha desestimat posar en pràctica aquesta suspensió parcial. En tot cas, l'aprovació de la proposta és un nou toc d'atenció de l'oposició de la majoria del ple municipal a la moratòria hotelera, malgrat que no tindrà efectes pràctics.
Arxivat a