Josep Rull qualifica d'«especulacions» les divisions al Govern

El coordinador general de CDC explica que diumenge a la nit el comitè de direcció va avalar la proposta conjunta amb la CUP

Josep Rull i Marta Rovira, a la roda de premsa a l'Hospital de Sant Pau
Josep Rull i Marta Rovira, a la roda de premsa a l'Hospital de Sant Pau | ACN
30 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:36h
En el transcurs de la roda de premsa conjunta d’aquest migdia amb ERC, Josep Rull ha sortit al pas de la informació apareguda sobre fortes divisions al Govern, en la seva reunió de dimarts passat. El coordinador general de CDC ha titllat d’”especulacions” aquestes informacions i ha dit que no s’hi podia referir “per respecte institucional”. Tot seguit, ha dit que sí que podia informar d’una reunió del comitè de direcció de CDC celebrada diumenge a la nit, en la qual es va aprovar “per unanimitat” subscriure la proposta conjunta de desconnexió amb la CUP.

D’aquesta manera, Rull ha posat l’autoritat de la cúpula del partit per damunt de possibles discrepàncies d’alguns membres del Govern. També ha explicitat així que la decisió de presentar la proposta amb la CUP disposa del suport clar de l’òrgan màxim de direcció del partit.

En el transcurs del Consell Executiu, segons el diari La Vanguardia, diversos consellers haurien mostrat la seva oposició sobre la proposta conjunta amb la CUP. Entre ells, hi hauria el conseller d’Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, i d’Ensenyament, Irene Rigau, a més de Santi Vila, habitualment alineat amb el sector més moderat de Convergència. Rull tampoc ha volgut opinar sobre la posició d’aquests consellers i ni les seves paraules s’havien de considerar una desautorització, tot refugiant-se en el fet que es tractava d’informacions periodístiques no oficials.