Raimundo Viejo deixa el càrrec de regidor per anar a les llistes d'En Comú Podem

Xavier Domenech també deixarà el seu càrrec de Comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria per concòrrer a les eleccions espanyoles

Raimundo Viejo, al costat de Pablo Iglesias
Raimundo Viejo, al costat de Pablo Iglesias | Bernat Ferrer/NacióDigital
30 d'octubre del 2015
Actualitzat el 31 d'octubre a les 9:37h
El regidor Raimundo Viejo ha comunicat a l’alcaldessa, Ada Colau, la decisió de renunciar al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Barcelona, a causa de la seva incorporació en la candidatura de En Comú Podem que concorrerà a les properes eleccions espanyoles i en compliment del codi ètic de Barcelona en Comú que prohibeix que els seus membres tinguin duplicitat de càrrecs institucionals. Raimundo Viejo farà efectiva la seva dimissió en el plenari del consell municipal d'aquest mateix divendres.

La tinenta d’alcalde Laia Ortiz assumirà de forma provisional les àrees d’Educació i Universitats, mentre que Gala Pin es farà càrrec, també de forma provisional, del Districte de Gràcia. Eloi Badia, número 12 de la candidatura de Barcelona en Comú, prendrà possessió del càrrec en els propers dies, quan la Junta Electoral faci els tràmits necessaris, i serà designat regidor de Gràcia, a més d'assumir altres responsabilitats de Govern.

D'altra banda, Xavier Domènech, Comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, també deixarà el càrrec properament, un cop sigui ratificat com a candidat de En comú Podem per a les eleccions espanyoles.

Raimundo Viejo, un dels teòrics del moviment 15-M

Raimundo Viejo (Vigo, 1969) era des de les darreres municipals el regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona així com el president de la comissió de govern del districte de Gràcia. Professor associat a la Universitat de Girona després de passar per les universitat de Chicago, Pompeu Fabra de Barcelona, Lausanne i Santiago de Compostel·la, és considerat un dels teòrics del moviment 15-M. Viu des del 2005 a Barcelona i des de l’any 2012 forma part de projecte Artefakte, un entremat cooperatiu cultural. Molt actiu a Twitter (@_mundus), és responsable d’Innovació Democràtica i Política Europa en l’estructura estatal de Podem.
Arxivat a