​El PP reubica Sánchez Camacho darrera Fernández Díaz a la llista del Congrés

La destinació d’Enric Millo seria l’únic interrogant a resoldre entre els populars catalans | El diputat gironí està pendent de reubicar-se al Senat | El destí d'aquests dos pesos pesats del partit ha ajornat fins ara la constitució del grup parlamentari

30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:20h
Sánchez Camacho i Fernández Díaz flanquejant García Albiol
Sánchez Camacho i Fernández Díaz flanquejant García Albiol | Flickr PPC
Si no hi ha sorpresa de darrera hora, serà Alicia Sánchez-Camacho la que acompanyarà el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, a la llista del PP al Congrés en les eleccions del 20-D. D’aquesta manera, es resoldria un dels interrogants que aquests dies ha angoixat el PP de Catalunya. Els resultats del 27-S han impossibilitat que els principals actors de la formació trobessin garantida una ubicació política de pes. 

Les previsions eren que l’encara presidenta del PP català, que ha passat el testimoni del lideratge a Xavier García Albiol, fos designada com a senadora pel Parlament de Catalunya. Però els resultats del partit deixen l’escó a la cambra alta molt lluny. I si finalment ho assoleixen, serà després de negociacions molt complicades. I Sánchez-Camacho volia garantir-se un lloc a Madrid. La seva inclusió a la llista al Congrés resoldria aquest tema personal.

Ara, resta Millo. Si finalment el PP no obté una senadoria de les vuit que designa el Parlament, el diputat per Girona quedaria fora de tota posició de rellevància, si finalment el diputat Antonio Gallego és el nou portaveu del grup a la cambra catalana. En cas que no hi hagi senador, dins del PP hi ha qui creu que Millo hauria de continuar com a portaveu. Aquesta reubicació de càrrecs ha provocat, durant els darrers dies, un torcebraç entre Gallego, que té el suport de García Albiol, i Millo, per veure qui és el nou portaveu parlamentari. 

Aquestes tensions dins del PP català per reubicar els seus líders han comportat que siguin l'única formació política que encara no s'ha constituït com un grup parlamentari a la cambra catalana. Els populars, amb García Albiol al capdavant, han tret pit de dilatar el debat de la declaració independentista d'inici del procés amb aquesta maniobra. Però el cert és que el seu alentiment s'explica, també, per la pugna interna a l'hora de ressituar diversos quadres.