Operació antiterrorista de l'Audiència Nacional contra l'entorn anarquista

Els Mossos busquen documentació relacionada amb l'operació Pandora | Les actuacions a Barcelona i Manresa han començat a primera hora d'aquest dimecres al matí i s'han detingut nou persones

Agents dels Mossos, davant l'Ateneu Llibertari de Sants
Agents dels Mossos, davant l'Ateneu Llibertari de Sants | Europa Press
Redacció
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:30h

Agents dels Mossos, davant l'Ateneu Llibertari de Sants Foto: Europa Press


Els Mossos d'Esquadra han fet nou detencions aquest dimecres al matí en el marc d'una operació antiterrorista contra l'entorn llibertari. Es tracta d'un nou episodi del cas Pandora, ordenat per l'Audiència Nacional espanyola. A banda dels arrestos, s'han practicat deu escorcolls domiciliaris en habitatges i locals, alguns d'ells ocupats, de la ciutat de Barcelona, a més de dos domicilis de Manresa que han acabat al voltant de les dues del migdia.

El registre a l'Ateneu Llibertari de Sants s'ha acabat poc després de les 12 del migdia. Ben a prop d'allà, al carrer Masnou, els Mossos han fet una detenció. 

Segons fonts policials, tots els registres estarien relacionats amb integrants de l'organització Grupos Anarquistas Coordinados (GAC). En concret, la policia els relaciona amb l'autoria de diversos atemptats explosius i incendiaris els anys 2012 i 2013 i alguns d'ells, afegeixen, haurien posat presumptament en greu perill la integritat física de les persones. El jutge ha decretat el secret de les actuacions.

En l'última operació, a finals del 2014, els detinguts van ser acusats de col·locar explosius en caixers automàtics d'entitats bancàries el 2012 i el 2013. En aquella ocasió, es van dur a terme diversos escorcolls, entre ells a la Kasa de la Muntanya, al districte de Gràcia de Barcelona, que es va allargar durant hores i va generar manifestacions de rebuig. El jutge els va atribuir delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit d'explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista.

Els Mossos no han investigat el cas

El conseller d'Interior Jordi Jané ha declarat que en aquest cas els Mossos d'Esquadra han actuat com a policia judicial, és a dir, s'han limitat a complir les ordres de l'Audiència Nacional espanyola. Jané ha insistit que la policia catalana no ha investigat el cas, en unes declaracions realitzades des del Pont de l'Armentera (l'Alt Camp), on els Bombers estan realitzant un simulacre d'incendi forestal, informa Guillem Ramos Salvat.
Arxivat a