La situació a Catalunya encén el Palace

Alguns diputats del PP comenten en privat en un esmorzar informatiu que “es viu en un clima prebèl·lic” i que “al final, caldrà enviar els tancs”

28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 7:52h
Aquest dimarts al matí, un acte a l’Hotel Palace de Madrid va permetre apamar l’ambient que es viu en certs sectors polítics de “la capital” davant l’evolució del procés a Catalunya. Se celebrava en els selectes salons un “Desayuno VozPópuli”, organitzat pel digital d’aquest nom. El convidat era el secretari d’Ocupació del govern espanyol, Juan Pablo Riesgo, que va parlar sobre la situació econòmica. Com tot a Madrid aquests dies, l’ambient era preelectoral, i de fet Riesgo ha escomès de valent contra les propostes del PSOE i de la resta de forces de l’oposició.

Però el tema que centrava la conversa en la majoria de les taules congregades era Catalunya. A mesura que anaven arribant detalls de la proposta de resolució que Junts pel Sí i la CUP havien registrat al Parlament, els comentaris d’indignació anaven creixent en el to. Entre els presents, hi havia empresaris, i molts dirigents del Partit Popular. Entre aquests, segons fonts dels assistents, diputats situats en l’ala més dura del partit en el govern.

Al sortir, es van escoltar d’algunes taules comentaris molt agressius. Un dirigent del PP va exclamar: “Això del Parlament és intolerable. Vivim en un clima prebèl·lic”. Un altre, de la mateixa filiació política, ha afirmat, no se sap si seriosament o en broma: “Al final, haurem d’enviar els tancs”. El cafè dels esmorzars els serveixen molt carregats a Madrid.