Neus Munté: «Els parlaments han d'obeir els mandats democràtics»

“La terminologia de ‘provocació’ usada contra la proposta de resolució no és pròpia de governs democràtics” | "La legislatura de Rajoy ha estat la pitjor per Catalunya", ha assenyalat la vicepresidenta

27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:55h

Neus Munté, a la roda de premsa posterior al consell executiu. Foto: ACN


La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha qualificat la legislatura de Mariano Rajoy com "la pitjor de totes per Catalunya. Ha suposat l'asfíxia econòmica, la pèrdua de drets i la manca absoluta de diàleg". Munté ha comparegut per informar de la reunió del consell executiu de la Generalitat. Ho ha fet pocs minuts abans que el president espanyol, Mariano Rajoy, aparegués per fer una declaració institucional arran de l'acord entre Junts pel Sí i la CUP. En aquest sentit Munté ha proclamat de forma enèrgica que “els parlaments han d’obeir els mandats democràtics. Al Parlament de Catalunya, hi ha una majoria independentista i els dos grups signants han presentat una proposta de resolució política perquè sigui debatuda pel conjunt dels grups parlamentaris”. Munté ha dit que “com a Govern, esperem del president del govern espanyol respecte per la democràcia i la llibertat d’expressió”.
 
Sobre l’afirmació que ha fet Rajoy, en la seva declaració, titllant de “provocació” la proposta de resolució presentada, Munté ha recordat que es tracta d’una proposta que ha estat registrada per seguir un tràmit parlamentari, que ha de concloure amb debat i votació. Ha afegit que “aquesta terminologia de ‘provocacions’ no és pròpia d’un govern democràtic”.
 
Respecte als escorcolls d’aquest matí a la família Pujol-Ferrussola, Munté ha dit que “continua l’espectacle. Ens continua sorprenent que investigacions sota sumari siguin conegudes per determinats mitjans de comunicació, i la seva coincidència amb dates polítiques molt sensibles”. La vicepresidenta ha demanat celeritat en els procediments, respecte i presumpció d’innocència.
 
En la reunió d’avui, el Govern de la Generalitat ha acordat portar la reforma del Tribunal Constitucional al Consell de Garanties Estatutàries. Ha demanat un informe, que és preceptiu, al Consell com a pas previ a la possible interposició de recurs d’inconstitucionalitat.