La CUP obre una ronda de contactes amb més d’una trentena d’agents socials

Es tracta d'un procés paral·lel al debat intern i a les negociacions posteriors al 27-S | Les converses amb Junts pel Sí no avancen de manera fluida: una reunió de la mesa de pla de xoc social va durar mitja hora

23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 21:05h
Mentre continuen les negociacions obertes entre Junts pel Sí i la CUP de cara al debat d’investidura, segons ha pogut saber NacióDigital, la formació de l'esquerra independentista ha obert una ronda de contactes amb més d’una trentena d’agents socials per polsar l’ambient i recollir propostes de tipus social per incloure en el procés de converses obert. La CUP va exigir, en l’inici de les trobades amb Junts pel Sí, la creació de diverses comissions de negociació sobre un procés constituent, un pla de xoc d'urgència contra la crisi i l'estratègia per la ruptura amb l’Estat.
 
Aquesta ronda de contacte amb els agents socials tindrà una gran rellevància en aquest procés de negocicacions. A la CUP li serveix per apamar el clima que hi ha en l’entramat social que li és proper, en àmbits com el veïnal, plataformes cíviques o sindicats. Del que s’ha deduït d’algunes d’aquestes trobades, el procés de converses entre la CUP i Junts pel Sí no està sent, de moment, molt fluid.
 
A alguns dels interlocutors de la CUP els ha sobtat el posicionament rígid que hi ha a l’organització de l’esquerra independentista davant la possibilitat d’investidura d’Artur Mas. D’altra banda, NacióDigital ha pogut saber que la primera trobada de la taula del pla de xoc contra la crisi entre Junts pel Sí i la CUP va durar poc més de mitja hora. Entre els presents, hi havia, entre d’altres, el diputat Joan Manuel Busqueta per la CUP, i Toni Comín i Lluís Llach per Junts pel Sí.