La síndica de Barcelona demana que «segways» i patinets elèctrics puguin ser sancionats

Maria Assumpció Vilà recomana a l'Ajuntament que modifiqui l'Ordenança de Circulació

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà
La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà | Europa Press
Europa Press
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:21h
La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat a l'Ajuntament que modifiqui l'Ordenança de Circulació per tipificar les infraccions de segways, patinets elèctrics i escúters elèctrics, entre d'altres. Vilà ha destacat en un comunicat que ha de tipificar-se la infracció que prohibeix la seva circulació a la ciutat si no estan homologats com a vehicles o tenen una autorització específica del consistori, ja que actualment es prohibeix que circulin, però no es preveu cap tipus de sanció.

L'Ajuntament només els autoritza de manera excepcional en activitats destinades al turisme i l'oci, amb autoritzacions que són revocables per raons de seguretat viària, incompatibilitat d'usos i l'interès públic, entre d'altres. El permís preveu que la circulació es delimiti només a zones predeterminades per les seves característiques, i estableix l'obligatorietat que els conductors siguin majors d'edat i circulin per zones habilitades sense superar els deu quilòmetres per hora i respectin la preferència dels vianants.

Control policial

Vilà considera que ha de ser el consistori qui defineixi els tipus d'infractors i la quantia de les multes, i també proposa que els usuaris dels aparells disposin de tota la informació i normes d'ús, i incrementar la presència policial en els itineraris autoritzats, especialment en els moments d'aglomeració. D'aquesta manera, creu que s'evitarien que actituds incíviques quedessin impunes i també serviria com a mesura preventiva.
Arxivat a