Neus Munté: «En absolut em veig com a presidenta»

La vicepresidenta nega malestar en sectors liberals de CDC per les negociacions amb la CUP | Admet que seran llargues però confia que acabaran bé | Assegura que Artur Mas encara no ha comunicat la data de constitució del nou Parlament

Neus Munté, a la roda de premsa posterior al consell executiu
Neus Munté, a la roda de premsa posterior al consell executiu | ACN
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:40h
La vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, ha estat rotunda quan se li ha preguntat si es veu com a possible presidenta en cas que les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP es bloquegin: “Cap especulació sobre això. En absolut em veig com a presidenta”. El nom de Munté, militant del sindicat UGT i a qui s’ubica en l’ala més social de CDC, havia corregut com la d’una possible substituta d’Artur Mas si l’actual president no aconseguia ser elegit en segona votació al Parlament.

Munté s’ha resistit a respondre les paraules del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, qui ahir va mostrar-se molt pessimista sobre arribar a un acord amb la CUP. Ha dit que hi ha uns terminis i que les negociacions seran llargues, però confia que acabaran bé. La vicepresidenta ha negat que hi hagi malestar en alguns sectors de CDC, els més liberals o situats a la dreta, davant les condicions de la CUP i la radicalitat de les seves propostes.

"Hi ha una voluntat clara d'arribar a acords i que aquests acords siguin positius per a tothom", ha assegurat davant de les insistents preguntes dels periodistes a la roda de premsa posterior al consell executiu. El grau de mutisme s'ha mantingut quan se li ha demanat sobre la data per a constituir el Parlament assegurant que el president en funcions Artur Mas no ho ha comunicat –el termini expira el dilluns 26 d'octubre-.

Refugiats i canvi climàtic

En el transcurs de la seva reunió, el Govern de la Generalitat ha fet el seguiment d’una sèrie d’operatius en un pla d’acollida als refugiats, en col·laboració amb les entitats cíviques que treballen en programes de solidaritat a refugiats.   

El consell executiu ha enllestit l’avantprojecte de Llei del canvi climàtic de Catalunya i fixa en un 40% la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle per al 2030 respecte les de 2005. Serà pionera a l’estat espanyol en una llei d’aquestes característiques. El 2015 se celebra la Cimera del Canvi Climàtic a París i Catalunya vol contribuir a l’esforç fet a nivell internacional en aquest camp.
 
El Govern també ha decidit impulsar la marca “Patrimoni de Catalunya” per potenciar-lo com a projecte de país. S’ha nomenat el fins ara regidor de l’Ajuntament de Barcelona Joan Puigdollers com a nou secretari de Salut Pública, i a Fabián Mohedano com a president del Consell Assessor per a la Reforma Horària.