Neus Munté: «Defensem el Barça per exercir el dret a la llibertat d'expressió»

La vicepresidenta del Govern recorda la laxitud "davant l'exhibició de banderes espanyoles preconstitucionals" | També lamenta que "el govern espanyol mai desaprofita una oportunitat per amenaçar Catalunya" | Reclama respecte a l'elecció de Forcadell com a presidenta del Parlament

20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:39h
Neus Munté, al centre, en la reunió del consell executiu
Neus Munté, al centre, en la reunió del consell executiu | ACN
El Govern, després de la reunió setmanal del consell executiu, ha volgut defensar el Barça després de la nova sanció de la UEFA per l'exhibició d'estelades en un partit de Champions. "Defensem el club perquè no es va fer res més que exercir el dret a la llibertat d'expressió". La vicepresidenta ha cridat l'atenció davant el fet que s'actua sovint amb molta laxitud "davant l'exhibició de banderes espanyoles preconstitucionals".

Neus Munté ha declarat que "el govern espanyol mai desaprofita una oportunitat per amenaçar Catalunya" en relació a les apel·lacions dels darrers dies a l'article 155 i altres declaracions contra la Generalitat i les seves atribucions des de diferents exponents del poder central.

La vicepresidenta també ha contestat les declaracions de la seva homòloga al govern de l'Estat, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha dit que no creu que Carme Forcadell representi la majoria dels catalans per presidir el Parlament. Munté ha reclamat a Sáenz de Santamaría que tingui "respecte" a la presidència del Parlament i ha assegurat que la seva inexperiència parlamentària –mai ha estat diputada- no serà un problema-.

Sobre les declaracions del conseller Felip Puig sobre la improbabilitat que s'arribi a una entesa amb la CUP en primera o segona votació, Munté ha reconegut les dificultats per tancar els acords però sense entrar a fons en el tema ni desmentir en cap moment el conseller d'Empresa i Ocupació. Ha parlat de "temps" i dels terminis que es preveuen perquè les negociacions arribin a bon port.