Barcelona assoleix la fita del 0,7% de dotació per a cooperació internacional

L'Ajuntament amplia el pressupost per donar cabuda a 36 projectes aprovats que fins ara no tenien ajudes per manca de finançament

19 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:09h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat una ampliació del pressupost destinat a justícia global i cooperació internacional, assolint l'objectiu de destinar-hi el 0,7% d'ingressos propis. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha comunicat aquesta tarda l'augment de la dotació en 1,7 milions d'euros, els quals afegits als ja pressupostats s'arribarà als 9,1 milions per aquesta partida, una xifra que suposa passar del 0,56% per cent actual al 0,7%, entrant d'aquesta manera en els objectius internacionals d'ajuda a la cooperació i el desenvolupament, per bé que no es tracta d'un percentatge sobre el pressupost de l'ajuntament ni molt menys sobre el Producte Interior Brut (PIB), sinó sobre els anomenats ingressos no condicionats o propis, d'acord amb els consensos establerts entre administracions per a aquesta qüestió.

Així les coses, Pisarello ha recordat que en el vigent pressupost es preveia una despesa del 0,57%, que s'ha ampliat "per assolir el 0,7%", ja que d'aquesta manera es podran dotar de pressupost fins a trenta-sis nous projectes, "que al seu moment van ser aprovats però que van quedar fora de les ajudes per manca de finançament". Així mateix, el tinent d'alcalde ha assenyalat que l'ampliació pressupostària arriba de bracet d'altres canvis, com el canvi de la direcció que se n'ocupa, "que passa de dir-se de Cooperació Internacional a anomenar-se de Justícia Global i Cooperació Internacional", entenent que "els problemes dels països del sud estan provocats en bona mesura per la petjada dels països del nord".

"La voluntat del govern és seguir ajudant les regions que ho necessiten", ha afegit Pisarello, fent esment especial "d'aquella països que pateixen la crisi de refugiats". A més, el tinent d'alcalde ha anunciat la intenció del consistori de mantenir aquest 0,7, ja que arriba "després d'una llarga tradició en cooperació de la ciutat de Barcelona", esmentant exemples històrics com el de Sarajevo, i afegint que els governs precedents "ja anaven en aquesta direcció".

Pisarello ha explicat l’ampliació del pressupost municipal destinat a projectes de justícia global i cooperació internacional en companyia de Tono Albareda, vicepresident de Lafede.cat–Organitzacions per a la Justícia Global. Albareda ha volgut assenyalar que amb aquesta ampliació pressupostària, "Barcelona serà la primera institució important tant de Catalunya com d'Espanya que assolirà la fita del 0,7%".
Arxivat a