El Festival de Sitges guanya públic i incrementa un 12% la venda d'entrades

El director Ángel Sala qualifica les xifres de "rècord espectacular" | El certamen anuncia que la pròxima edició estarà dedicada a "Star Trek"

Sitges 2015 ha captivat el públic i ha arribat a xifres de venda «rècords»
Sitges 2015 ha captivat el públic i ha arribat a xifres de venda «rècords» | Adrià Costa
Esteve Plantada
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 20:33h
Àngel Sala, director del Sitges 2015 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ha anunciat les xifres de facturació d'enguany en una roda de premsa celebrada aquest dijous. El resultat, que ha definit com a "rècord espectacular", és prou concloent, ja que s'ha facturat un 20% més que l'any passat.

El director també ha detallat que el certamen ha tingut 58.000 espectadors de pagament –quan encara falten dos dies per tancar el festival–, una xifra molt clarament per sobre dels 52.600 que va tenir l'any passat i que apropa el certamen a la "barrera mítica" dels 600.000 euros recaptats.

Aquest "rècord absolut" ha anat acompanyat d'un increment del 12% en la venda d'entrades, que no supera la mateixa proporció de creixement que la facturació pel destacat increment dels abonaments, d'un 95%.

Homenatge a "Star Trek" pel 2016

A més de compartir aquests bons resultats, del tot satisfactoris, Sala també ha avançat, en primícia, que durant la propera edició, el Festival de Sitges farà "un gran reconeixement" al 50è aniversari d'Star Trek, centrat en una espècie de convenció que girarà entorn de l'univers de la mítica producció.

L'homenatge serà molt similar al que ja es va fer l'any 2004 amb Star Wars, tal com ha detallat el director, que ja està en negociacions amb Paramount per intentar projectar la nova pel·lícula de la saga trekkie, i aprofundir sobre tot allò que ha significat aquest univers fílmic per a la ciència-ficció.

Encara més ficció televisiva

Una altra de les línies en les quals Sitges aprofundirà, encara més, serà la de les sèries televisives, amb la possibilitat de projectar algun episodi pilot en exclusiva, segons ha afirmat Sala. Com a exemple del valor en alça del món "seriòfil", Sala ha posat de relleu el fet que unes tres-centes persones es van quedar sense entrada per veure Mother's mercy, el darrer capítol de la cinquena temporada de Joc de Trons, malgrat que aquest episodi ja es va emetre la temporada passada i el públic ja l'havia vist.

El director ha remarcat la vocació del festival per reeducar la mirada dels espectadors i "canviar el xip", davant d'uns costums de visionat propis dels anys 70, ha dit després d'aplaudir l'elevada participació del públic en aquesta 48 edició. El Festival anunciarà aquest dissabte el seu palmarès i acollirà la mateixa jornada la projecció, entre d'altres, d'Into the Forest i Dragon Ball Z: Resurrection.
 

«Star Trek», una saga mítica