SCC denuncia que s'hagi «muntat un escàndol amb les imputacions per deslegitimar les institucions»

Rafael Arenas, nou president de l'entitat unionista, assegura que la “Generalitat va desobeir el Tribunal Constitucional” | Els caps de Societat Civil Catalana acusen Colau d’“alinear-se amb el separatisme” | Confien en omplir el Teatre Victòria aquest diumenge per celebrar la Hispanitat

14 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:28h

José Domingo, Rafael Arenas i Sixto Cadenas, dirigents de Societat Civil Catalana Foto: ACN


El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha assegurat avui que “la Generalitat va desobeir el Tribunal Constitucional. Això és una evidència perquè hi havia una suspensió anterior. Si l’actuació de la Generalitat és delictiva o no, això ho diran els tribunals”. A preguntes dels periodistes, Arenas ha considerat que la imputació del president Mas, la consellera Irene Rigau i l’exvicepresidenta Ortega forma part de la normalitat jurídica. Per Arenas, “s’ha muntat un escàndol quan, en realitat, anar a declarar era una cosa que s’esperava i entra dins de la normalitat. Es vol deslegitimar les institucions, en aquest cas les judicials”.  Ha considerat molt greu que “el TSJC hagi d’emetre un comunicat per defensar-se”.

Arenas, acompanyat de José Domingo i Sixto Cadenas, ha presentat l’acte de celebració del 12 d’Octubre que faran el diumenge vinent. Però han aprofitat per valorar l’actualitat política. Els màxims responsables de SCC també han escomès contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Sixto Cadenas, membre de la junta de l’entitat unionista, ha dit sobre el tuit de Colau contra el 12 d’Octubre que “Colau desconeix la història perquè no podem jutjar el que va passar fa segles amb ulls d’ara. Cada cop més veiem com Colau es posiciona cap al separatisme, com vam veure ahir en l’acte de la plaça de Sant Jaume”. Arenas i Domingo han reclamat a Colau que sigui l'alcaldessa de tots, també dels qui se senten espanyols.

Arenas també ha contestat les dclaracions del fotoperiodista Jordi Borràs, qui ha acusat SCC de ser propera a l’extrema dreta. Ha dit que “el que passa és que alguns volen titllar tot aquell que s’enfronta a l’independentisme de feixista o autoritari”.

Societat Civil torna al Victòria

L’acte de diumenge per celebrar la Hispanitat es farà al Teatre Victòria, al Paral·lel. Va ser aquí on l’entitat va fer el seu primer acte de presentació, el 23 d’abril del 2014. Aquest es farà sota el lema “La España que nos une”. Hi participaran els escriptors Núria Amat i Ignacio Martínez de Pisón. S’està a l’espera que alguns partits confirmin la seva assistència. Arenas s’ha mostrat segur que ompliran el teatre, que té una cabuda per a 1.200 persones.  

Els caps de l’entitat espanyolista han tret rellevància a la data escollida, el 18 d’octubre, quan la Hispanitat és el 12. Per Arenas, “són dates que van més enllà d’un dia. Nosaltres hem celebrat la Diada un 9 de setembre, i la Constitució, que és el 6 de desembre, un dia 4.”