El Festival de Sitges augmenta un 12,4% la venda d'entrades en els tres primers dies

L'increment representa una pujada del 21,11% en la recaptació | Segons l'organització, si segueix el ritme de vendes aquest pot ser "un any excepcional"

La programació de Sitges 2015 ha seduït el públic
La programació de Sitges 2015 ha seduït el públic | Adrià Costa
Redacció
12 d'octubre del 2015
Xavier Duran Muñoz, director general de la Fundació Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya, ha manifestat aquest dilluns que, després de tres dies, el certamen mostra un 12,43% d'increment en nombre d'entrades venudes respecte l'any passat. Una xifra que representa un 21,11% de recaptació bruta per venda d'entrades. Fins aquest diumenge, s'havien venut ja 51.882 entrades, sense comptar els abonaments, en una xifra que arribaria fins a les 66.000.

Duran, que ha estat acompanyat en la roda de premsa pel director del festival, Ángel Sala, ha apuntat que l'obertura de la sala Tramuntana havia incrementat la previsió d'entrades i de vendes en un 6,7%. "Ens hem quedat curts, perquè després de tres dies l'hem duplicat i encara queden set dies sencers". Així mateix, ha augurat que si segueix el ritme de vendes, basant-se en dades d'anys precedents, "aquest serà un any excepcional".

Entre els motius que han fet possible l'increment, destaquen que s'ha aconseguit una graella de programació amb molta anticipació i que s'ha convençut al públic; que hi ha una aplicació per dispositius mòbils que ha facilitat la compra, que es va canviar de plataforma de ticketing, així com tota la política de packs.

Subtítols en català: "temps, seguretat i cost"

Sobre els subtítols en català, ha remarcat el seu compromís amb el subtitulat alhora que ha ressaltat que poder-ho fer és una qüestió "de temps, de seguretat i de cost". En aquest context, ha destacat que els esforços que van fer per poder subtitular en català The witch, la pel·lícula que obria al Festival, "per raons que la distribuïdora no els hi deixava amb antelació perquè no anés a parar en mans de la pirateria".

També ha replicat a Plataforma per la Llengua, que va criticar que només se subtitula el 15% en català, dient que aquesta entitat va incloure "dins del càlcul moltes pel·lícules que no estaven subtitulades en cap idioma".
 

Xavier Duran Muñoz, director general de la Fundació Sitges -Festival Internacional de Cinema de Catalunya, i Ángel Sala, director del Festival de Sitges. Foto: ACN