El Festival de Sitges, a la recerca del talent del guionista de gènere

El certamen posa en marxa el quart Laboratori d'Escriptura de Guió de Cinema Fantàstic | La iniciativa té com a objectiu l'escriptura i la producció cinematogràfica d'un dels guions del Laboratori

E.Pl.
11 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:57h
Sense un bon guió no hi ha pel·lícula possible. I aquesta premissa sembla ben clara en el festival de Sitges, que cerca talent entre els guionistes de gènere del país. Aquest diumenge al matí, la Fundació SGAE, la plataforma Cine365 Film i el Festival de Sitges han presentat la quarta edició del Laboratori d'Escriptura de Guió de Cinema Fantàstic. La iniciativa té com a objectiu l'escriptura de sis guions de gènere i la producció cinematogràfica d'un d'ells, que serà dirigit pel guanyador del Premi Sitges Cinema 365 Film d'enguany.

Durant la presentació, la directora institucional d'Audiovisual de la Fundació SGAE, Inés París, ha comentat que "hi ha una carència en el sector audiovisual i és que no s'inverteix en desenvolupament". És per aquest motiu que ha declarat que "perquè hi hagi una bona pel·lícula ha d'existir un bon guió, i bon guió necessita temps per al seu desenvolupament".

Ángel Sala, director del Festival, ha subratllat que "Sitges es proposa cada any de manera clara i contundent oferir un suport a la creació". És per això que el festival "dóna suport a aquesta proposta amb la finalitat d'incentivar el talent i promoure la feina dels professionals".

Feina en els guions des de gener a maig de 2016

El Laboratori d'Escriptura s'estructura en dues fases: en la primera, sis autors seran seleccionats per un jurat format per professionals de reconegut prestigi per crear i desenvolupar obres de gènere fantàstic per a llargmetratge. El Laboratori es celebrarà a Barcelona, on els sis autors i el director del projecte treballaran en els guions des de gener a maig de 2016. La Fundació SGAE, que anunciarà els resultats de la convocatòria amb els sis projectes elegits el gener del 2016, dotarà amb 5.500 euros els autors finalistes.

La segona fase, promoguda per Cinema365 Film i Apache Films, estarà orientada a la producció cinematogràfica. Una vegada fet el Laboratori, Cinema365 Film convocarà un segon jurat, integrat per professionals de la cinematografia i un representant de la Fundació SGAE, que seleccionarà un dels sis projectes desenvolupats en la primera fase, en funció dels criteris de qualitat i viabilitat del projecte.