Barcelona impulsa una moneda local com a «eina de promoció del comerç intern»

L'Ajuntament admet que caldrà dur a terme una tasca "pedagògica" per donar a conèixer el projecte | El consistori dedicarà els primers mesos del 2016 a tasques de planificació i informació, però sense donar dates d'implementació

El comissionat de  Comerç, consum i Mercats, Miquel Ortega, i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello
El comissionat de Comerç, consum i Mercats, Miquel Ortega, i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello | Jordi Palmer
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:26h
L'impuls d'una moneda local per a Barcelona, un dels punts més controvertits del programa electoral de Barcelona en Comú en la campanya electoral de les eleccions municipals, començarà a prendre forma en els propers mesos dins de les línies de treball que l'Ajuntament prepara dins d'un pla de xoc per revitalitzar el petit i mitjà comerç de la ciutat.

Segons ha admès aquest divendres el comissionat de Comerç, Consum i Mercats, Miquel Ortega, el consistori ja ha començat ha explorar la viabilitat d'aquesta nova moneda, amb l'objectiu de "facilitar el manteniment del vincle entre el ciutadà i el comerç". Tot i això, Ortega és conscient que caldrà una tasca "pedagògica" important per explicar el funcionament d'aquesta nova divisa, que l'ajuntament visualitza com una "eina de promoció del comerç intern".

Recirculació de recursos

En aquest sentit, Ortega ha insistit que aquesta moneda d'ús local serviria per "a que els recursos recirculin entre els comerços", tot recordant que altres experiències en altres ciutats han demostrat "que són un benefici important per a comerços petits i mitjans", a més de servir per "visualitzar la voluntat del ciutadà de donar suport al comerç de la seva ciutat".

El comissionat ha afegit que ja han començat els tractes amb les associacions de comerciants, destacant més la "manca d'informació que les mostres de rebuig". En tot cas, Ortega admet que caldrà "un període llarg" de treballs previs abans de la seva implantació, de manera que els primers mesos de l'any vinent es continuaran dedicant a tasques de planificació i informació. La "concretització" de la implementació de la moneda, en tot cas "es farà més endavant i amb l'acord de tots els actors".
Arxivat a