Barcelona reclama una llei estatal per fer front a l'emergència en l'habitatge

Tots els grups, a excepció del PPC, fan seves les demandes de la PAH d'introduir la dació en pagament retroactiva, condonar el deute i un habitatge garantit

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:28h
El ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona, a través d'una declaració institucional signada per tots els grups a excepció del PPC, ha instat l'Estat a impulsar una llei reguladora del dret a l'habitatge per que acabi amb el drama dels desnonaments. 

El consistori de la capital catalana fa seves les demandes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i reclama la dació en pagament retroactiva, la condonació del deute, l'eliminació de les clàusules bancàries considerades "abusives", un lloguer digne, habitatge garantit per a les persones desnonades, així com la preservació dels subministraments bàsics a famílies vulnerables malgrat casos d'impagament.

Acompanyada per representants de la PAH i els líders de CiU, ERC, PSC i la CUP al consistori, Colau ha criticat que el govern espanyol està "incomplint la normativa europea" en aquesta matèria, i ha destacat el suport de l'Ajuntament a les entitats que treballen pel dret a l'habitatge, com la PAH, de la qual va ser portaveu.

El ple municipal també ha aprovat per majoria simple una proposta per acollir-se a la petició feta per la plataforma Catalunya no al TTIP que demana als ajuntaments catalans que aprovin mocions en aquest sentit.

Els tres partits impulsors de la proposta, Bcomú, ERC i CUP, han estat els únics que han votat a favor, mentre que els regidors de PP i Ciutadans ho han fet en contra. Finalment, els grups municipals de PSC i CiU s'han abstingut.

 
Arxivat a