El Govern recorrerà la llei espanyola de Formació Professional

La Generalitat veu amenaçades per l’Estat les seves competències en FP

29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:43h
La compareixença de la vicepresidenta Neus Munté després de la reunió del Consell Executiu ha estat monopolitzada per la reacció a la imputació del president Mas, la consellera Rigau i l’exvicepresidenta Ortega. Però el Govern ha tractat altres qüestions.

Mentre el xoc obert entre Catalunya i l'Estat s'escalfa, es viu una pugna contínua entre els governs català i espanyol per cada àmbit de competència. Avui, el Govern ha decidit demanar al Consell de Garanties Estatutàries el seu dictamen sobre la llei que regula el Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació, que considera que vulnera les competències executives pròpies de la Generalitat. El dictamen del Consell de Garanties és un pas previ a la presentació del recurs d’inconstitucionalitat.

La nova normativa reserva al SEPE àmplies funcions executives i de control de diversos àmbits de la FP. L'executiu català recorda que el Tribunal Constitucional va sentenciar el març passat que era la Generalitat l'autoritat competent a Catalunya per autoritzar plataformes d’aprenentatge i acreditar els centres formatius.

Altres mesures adoptades han estat l'aprovació d'un seguit d'inciatives per coordinar el seguiment del dret de la Unió Europea a Catalunya; el decret sobre el currículum del títol de formació professional de grau superior de paisatgisme i medi rural, i s’ha declarat l’ocupació urgent d’un bloc d’habitatges al barri sabadellenc d’Arraona, afectat d’aluminosi, entre altres matèries.