Sánchez Camacho mostra preocupació pel seu futur polític

La presidenta del PP veu perillar el seu càrrec de senadora designada pel Parlament | L’executiva del PP de Catalunya no reconeix cap error | Alberto Fernández Díaz és l’únic que fa autocrítica en la reunió de la direcció aquest matí

Sánchez Camacho, amb rostre preocupat, al costat de García Albiol
Sánchez Camacho, amb rostre preocupat, al costat de García Albiol | PPC
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:31h
Alicia Sánchez Camacho, la presidenta del PP a Catalunya, ha mostrat preocupació pel seu futur polític després de les eleccions, en el transcurs de la reunió de l’executiva del partit a la seu del carrer d’Urgell de Barcelona. Sánchez Camacho és un dels vuit senadors designats pel Parlament de Catalunya. Ho va ser l’any 2012, després de les anteriors eleccions al Parlament, quan el seu partit va obtenir 19 diputats. Ara, la nova correlació de forces indica que el PP quedarà exclòs de la llista de senadors que el Parlament enviarà a la Cambra alta.
 
Fins al 2010, els senadors designats havien de ser diputats al Parlament. Però una llei nova aprovada per la Cambra catalana va canviar aquest requisit. Sánchez Camacho no serà diputada en la nova legislatura, cosa que no li impediria ser designada senadora. Però la seva imatge ha patit una seriosa erosió des de l’esclat del cas Camarga, i ara, el resultat del PP el 27-S la deixa afeblida.
 
L’executiva del Partit Popular de Catalunya ha transcorregut de forma plàcida, però la processó anava per dins. Segons ha pogut saber NacióDigital, no s’ha fet cap anàlisi crítica dels resultats del PP aquest diumenge, malgrat que la formació ha passat de 19 a 11 diputats al Parlament. Xavier García Albiol, el candidat del partit en aquestes eleccions, ha presentat un informe molt genèric, referit a la situació política, felicitant-se del fet que l’independentisme no ha pogut assolir tots els seus objectius.

Entre els presents, tan sols Alberto Fernández, dirigent històric del partit i regidor a l’Ajuntament de Barcelona, s’ha atrevit a fer alguna autocrítica. Fernández ha dit que l’escenari actual és fruit de molts anys sense una estratègia clara que “ha deixat que tot es podrís”, i s’ha preguntat si la presència de diversos dirigents “nacionals” ha ajudat el partit, sense especificar a qui es referia.

Crítiques a TV3 i preocupació per les eleccions espanyoles

Al llarg de la reunió, s’han escoltat crítiques molt severes a TV3, a qui un dels presents ha titllat de ser “un instrument d’estat al servei de la independència”.  
 
Malgrat que quasi ningú ha dit res durant la reunió de l’executiva, a la sortida molts dirigents feien conciliàbuls i no s’estaven de mostrar la seva preocupació pel futur immediat. Les eleccions espanyoles són a la cantonada, i això sí que neguiteja “la secció catalana” del PP.
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S