Espadaler dóna per fet que Duran serà cap de llista al Congrés espanyol

“Li demanaré que ho sigui”, ha dit l'exconseller | Unió es prepara per una dura campanya a les eleccions espanyoles del desembre

Espadaler i Duran, a la reunió posterior al 27-S
Espadaler i Duran, a la reunió posterior al 27-S | UDC
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:15h
Ramon Espadaler ha donat per fet que Josep Antoni Duran i Lleida serà el cap de llista d’UDC a les properes eleccions espanyoles, que es preveuen per al desembre vinent. Espadaler ha dit que està convençut que el partit li ho demanarà, “i jo també li ho demanaré”.

Sobre l’escena sorgida de les eleccions, ha dit que “Junts pel Sí ha guanyat les eleccions clarament, i ha perdut el seu plebiscit”. Alhora, ha declarat que “s’equivocarà qui vulgui obviar el resultat de l’independentisme”. Ha tornat a justificar el resultat del partit, que ha reconegut com a decebedor, per la polarització existent.

Ha anunciat que Unió serà des d’ara molt més present al territori per compensar la mancança que suposa no tenir escó al Parlament. Ha assegurat, en referencia als sufragis obtinguts, que UDC té 102.000 raons per continuar enarborant el seu missatge.

Sobre el futur d’Artur Mas, s’ha manifestat expectant si es té en compte que la CUP ha declarat que no li donarà suport. Preguntat si la situació econòmica del partit es pot veure agreujada per no ser a la cambra catalana, s’ha fet fort en la voluntat de seguir endavant i ha repetit que amb més de cent mil vots, en altres eleccions hi havia partits que podien obtenir diversos diputats. Espadaler també ha considerat que el consell nacional del 17 d’octubre demanarà a Duran que continuï al capdavant del partit després que ahir anunciés que posava el seu càrrec a disposició.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S