Alfred Bosch es disculpa per la «guerra de banderes» de les festes de la Mercè

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura que "el gest no era necessari"

Vídeo de la «guerra de banderes» a l'Ajuntament de Barcelona
Vídeo de la «guerra de banderes» a l'Ajuntament de Barcelona | BTV
Redacció
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:34h
Guerra de banderes a l'Ajuntament de Barcelona en plenes festes de la Mercè. L'exhibició d'una estelada per part d'Alfred Bosch, líder d'ERC, ha estat resposta pel popular Fernández Díaz penjant una bandera espanyola al balcó consistorial. L'acció ha estat rebuda amb crits i xiulets per part del públic que omplia la plaça de Sant Jaume.

Alfred Bosch, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, s'ha disculpat després d'haver penjat una estelada al balcó del consistori durant la celebració de les festes de la Mercè, una acció que va desembocar en una "guerra de Banderes". "No vaig estar encertat", reconeix el republicà.

En un comunicat aquest divendres, Bosch ha assenyalat que "segur que no era el moment ni el gest que feia falta", i ha demanat disculpes a totes les persones que s'hagin pogut sentir ofeses. Alfred Bosch ha dirigit les seves disculpes "als que ho hagin trobat poc oportú i sobretot, als milers de persones que fa dies que treballen per l'objectiu més noble que ens hem marcat com a poble". El líder d'ERC ha assumit la responsabilitat i ha assegurat que no buscava fer mal ni a Barcelona ni a Catalunya.

Carta oberta d'Alfred Bosch

Benvolguts i benvolgudes,

Ahir vaig penjar una estelada al balcó de l'Ajuntament de Barcelona, i això va desencadenar una sèrie de reaccions que han acabat portant un considerable enrenou. Em sap greu tot el que ha passat, i havent reflexionat sobre el meu acte, haig de reconèixer que no vaig estar encertat. Segur que no era el moment ni era el gest que calia.

Per això vull oferir les meves disculpes a tots els que s'hagin pogut sentir ferits o ofesos, els que hagin trobat el fet poc oportú i sobretot, als milers de persones que fa dies que treballen en l'objectiu més noble que ens hem marcat com a poble, i que ara hagin pogut sentir-se perjudicats. A qualsevol persona que hagi molestat el gest o la situació que es va crear arrel d’aquest fet no puc més que disculpar-me.

Estimo Barcelona i estimo Catalunya. Res més lluny del meu ànim que fer mal a la meva ciutat o el meu país, ni molt menys a cap persona sigui d’on sigui, vingui d’on vingui, pensi el que pensi. Sóc l'únic responsable dels fets, n’assumeixo la responsabilitat i us demano les més sinceres disculpes.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S

Arxivat a