García Albiol acusa la Generalitat d’utilitzar les escoles en l’odi a Espanya

El candidat insinua la possibilitat de treure competències a Catalunya en educació | Es queixa de l’estat en què es troben moltes escoles públiques

24 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:34h
Acte del Partit Popular en un parc d'infància de Barcelona aquest matí. Xavier García Albiol ha convocat la premsa a un acte amb les famílies. Mentre una colla de nens i nenes jugaven i cridaven -però no escridassaven-, el candidat ha acusat la Generalitat d’utilitzar les escoles per una operació d’adoctrinament “en l’odi a Espanya”. García Albiol ha dibuixat un panorama d’allò més negre en el camp educatiu: el Govern d’Artur Mas ha gastat molt en crear estructures d’estat mentre l’estat que al candidat popular li interessa, el de moltes escoles publiques, és una “vergonya”.

García Albiol ha parlat de cartells als centres escolar on es pressiona els nens a parlar només en català, d’estelades als patis i d’explicacions històriques que manipulen la veritat sobre Espanya. Fins i tot ha obert la porta a replantejar les competències de la Generalitat en educació: “Defenso les competències autonòmiques, però si continua l’adoctrinament contra Espanya, ens haurem d'asseure i plantejar-nos alguna cosa”.  

El candidat del PP ha dit que no va veure el debat Junqueras-Margallo. “M’han dit que va estar bé, però no crec que canviï la historia”, ha assenyalat. I tot seguit ha defensat les propostes del seu partit en educació: un mapa escolar únic en lloc de la divisió que hi ha en les ciutats en zones escolars, “de manera que un noi d’un barri popular com Sant Roc pugui aspirar a estudiar en una zona menys conflictiva”. També ha dit que aposten pel xec escolar, que seria proporcional a la renda de les famílies.

El català “harto”

Aquesta campanya ofereix moltes paradoxes. En els sobres que el PP envia aquests dies a les cases s’hi pot llegir “¿Estás harto?”. Abans d’obrir-ho, es pot pensar que és propaganda de Podem. Certament, fa estrany que ho enviï un partit que du el títol de conservador. Hi ha el “català emprenyat”, decantat cap al sobiranisme. Hi ha el “català moderat” que cerca UDC o el PSC, que està emprenyat però també espantat, i hi ha també el català “harto”. El Partit Popular, el gran guardià de l’statu quo a Espanya, a Catalunya es fa rebel, es queixa de l’estat de les escoles públiques i crida als catalans que ja n’estan fins dalt. Del procés, és clar.   
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S