La platja del Bogatell torna a ballar amb l'aroma més mediterrani de la Mercè

Els Amics de les Arts, Els Catarres, Joan Dausà i Oques Grasses celebren un concert massiu a l'escenari d'Estrella Damm, davant un públic jove i entusiasta

Moment de l'actuació d'Els Amics de les Arts, amb una estelada
Moment de l'actuació d'Els Amics de les Arts, amb una estelada | Ariana Nalda
24 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:38h
Una multitud de públic jove i entusiasta ha tornat a gaudir aquesta darrera nit, tal com ja va passar l’any passat, del concert "Mediterràniament", organitzat per Estrella Damm. La imminent fi de l'estiu i la fresca pròpia de les nits de la Mercè han tornat a portar l'aroma mediterrani a través d'unes propostes amb accent català i popular, amb quatre grups –un més que el 2014– de ganxo suficient com per omplir a vessar la platja del Bogatell, repetint la fórmula de l’èxit de l’edició anterior. Enguany, els convidats eren Els Amics de les Arts, Els Catarres, Oques Grasses i Joan Dausà.
 
El cantautor ha estat l’encarregat d’obrir el concert amb una breu actuació, de caire íntim –si és que la intimitat és possible en escenaris com aquest–, que servia de preludi per anar-se ambientant a l’èxtasi energètic que havia de venir després. Mentre el cantautor actuava, el públic ha pogut gaudir del tràiler, estrenat en exclusiva per a l’ocasió, de Barcelona, nit d’hivern, la segona part de Barcelona, nit d’estiu, dirigida novament per Dani de la Orden i on Dausà hi torna a tenir un paper musical important.
 
Èxtasi de cors amb Els Amics de les Arts

 
Les tres cançons interpretades per Dausà, a piano i veu, han donat pas a l'aparició de l'estelada i a crits d’in, inde, independència amb què han estat rebuts Els Amics de les Arts, que no s'han arronsat i han fet que el públic cantés, com si Alegret, Barceló, Costa i Piqué fossin directors d’un gran cor. L’ocasió ho demanava, cosa habitual en la majoria dels seus concerts, i el repertori –de Ja no ens passa a Jean-Luc– ha confirmat que era fet a mida d’una gira que ha estat celebrant els deu anys de vida de la banda.
 
Encara amb dos grups per entrar a escena, i malgrat els tímids intents de la pluja, la festa havia de continuar. I així ha estat, amb moments de ball, de tornades conegudes i, també, de recolliment i d'emoció. Els Catarres no han decebut el públic, delitós de bots i de suor, com tampoc ho ha fet Oques Grasses, un grup que, festa a festa, i de major en major, han anat cultivant una parròquia de fidels a la seva proposta. A la fi, d’això es tractava. De ball, de gent, d’amics i de festa. Estil mediterrani, cent per cent.
 

El públic de primera fila, eminentment jove, en èxtasi durant els concerts Foto: Ariana Nalda