UDC busca vots a l'àrea metropolitana

UDC, des de Badalona, s’adreça a la franja del “català moderat” més que al “català emprenyat” | Duran posa el partit com a garant d’estabilitat davant un futur "molt difícil" | Espadaler troba “indecent” el que diuen uns i altres sobre les pensions

23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:09h
Ramon Espadaler, en el míting de Badalona
Ramon Espadaler, en el míting de Badalona | ACN
Unió Democràtica ha convocat aquest vespre un míting a Badalona. Al Teatre Principal, al rovell de l’ou del centre de la ciutat, a dues passes de l’Ajuntament. El lloc ha estat molt pensat per mirar de penetrar en un terreny tradicionalment difícil per al nacionalisme. El mes de maig, Badalona va tancar l’etapa de l’alcaldia de Xavier García Albiol i una aliança d’esquerres governa la ciutat. L’alcaldessa, d'una coalició que agrupa –entre altres- la CUP i Podem, va ser votada també per CDC. Però no per Unió, com ha explicat aquest vespre el regidor democristià Jordi Subirana. Com dient “ni amb García Albiol ni amb l’esquerra radical”.  

Josep Antoni Duran i Lleida ha fet un discurs on ha proclamat que “nosaltres votarem no a una declaració d’independència”, però “no ens sumarem als qui han creat aquest problema”. S’ha esplaiat en el tema del vincle de Catalunya amb la UE. S’ha d’explicar la veritat, ha dit Duran, i per ell és una evidència que en cas d’una DUI Catalunya restaria fora de la Unió. Aquí ha aprofitat per posar en valor el pes d’Unió en el marc europeu: “Vénen temps molt difícils per Catalunya. Caldrà gent que tingui interlocutors a Europa. I no n’hi ha tanta a Catalunya. Unió sí que en té, podem parlar directament amb el president de la Comissió Europea”.

Duran ha posat avui el seu partit com a garant d’estabilitat en un moment com l’actual. Ha dit: “Els temps que vénen seran difícils a Catalunya. Hi haurà moltes tensions. No hi ha tanta gent al país que pugui parlar amb els presidents de la Comissió Europea. Nosaltres sí, tenim contactes internacionals. Farem falta”.  

Espadaler i la "indecència" en el debat de les pensions

En la seva intervenció, Ramon Espadaler ha defensat el paper d’UDC en el panorama polític com el d’una força nacionalista no rupturista. Ha buscat de nou presentar-se com una tercera força que vol posar ordre enmig de dos extrems que s’enfronten en el conflicte Catalunya-Estat. Ha entrat en el tema de les pensions com un exemple dels excessos verbals de sobiranistes i unionistes. Per Espadaler, és una “indecència” el que s’està dient sobre el futur de les pensions. El bloc del “no” es dedica a fer por els pensionistes, mentre que des de Junts pel Sí asseguren que pujaran les pensions un 10%, cosa inviable segons el candidat d’Unió. S’ha presentat com l’únic que parla de temes que neguitegen la gent.

Tant Espadaler com la resta d’oradors han afirmat que Unió és el partit que defensa les famílies, les pimes, els autònoms i la llibertat d’ensenyament. Unió s’adreça a la franja del “català moderat” més que al “català emprenyat”. A Badalona, zona dura de l’àrea metropolitana.

Al cloure la seva intervenció, Duran i Lleida ha patit un mareig i, després d’estar una estona assegut, ha abandonat la sala, acompanyat, pel seu propi peu.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S