Espadaler: «El risc de ‘corralito’ del que parla el Banc d’Espanya és cert»

"Nosaltres una marca blanca del PP? Nosaltres som nacionalistes" | Critica Romeva per no haver dit res sobre ocupació | “No reconec la Convergència amb què he fet una part del camí”

21 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:28h
El candidat d’Unió, Ramon Espadaler, ha donat credibilitat a les declaracions del president del Banc d’Espanya sobre el risc de ‘corralito’ en cas d’independència. “El risc és cert”, ha dit, tot i que de seguida ha afegit que ells no estan per l’alarmisme amb què amenacen cada dia els partits immobilistes.

Espadaler ha sortit al pas de la informació apareguda al diari Ara que parla d’una suposada conversa entre Josep Antoni Duran i Lleida i l’expresident José María Aznar perquè UDC i el Partit Popular tanquessin un acord en el futur i Unió esdevingués una mena de marca blanca del PP. Espadaler ho ha negat rotundament: “La trobada és mentida i la possibilitat d’un acord així no té cap possibilitat. Nosaltres no tenim res a veure amb el PP. Nosaltres som un partit nacionalista”.

Espadaler ha volgut recordar que el seu partit va néixer amb la República: “Nosaltres teníem davant la Confederación Española de Derechas Autónomas (CEDA), i mai ens vam plantejar integrar-nos-hi. Ara tampoc. El que sí que volem és que s’acostin a nosaltres els moderats dels dos bàndols”.   

S’ha queixat que ningú tret d’ells presenten propostes concretes en els diversos camps. El democristià ha mostrat la seva sorpresa pel fet que el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, no fes en el debat d’ahir cap proposta en polítiques concretes i, en especial, sobre ocupació. Ha insistit en el risc de radicalització de la política catalana i ha sentenciat que “no reconec la Convergència amb què he fet una part del camí”.
 
Ramon Espadaler ha visitat el Centre Monlau de Formació Professional (FP). Aquí ha presentat el seu programa d’ensenyament. Ha vindicat la Llei de FP, aprovada la darrera legislatura. Ha dit que Unió aposta pel vincle entre la formació i la demanda laboral. El Monlau és un centre concertat, cosa que ha facilitat el discurs del candidat en defensa del model de concerts. I, sobretot, per atacar els contrincants. Un membre de Junts pel Sí, Josep Bargalló, va declarar fa pocs dies que ERC votaria en contra dels concerts.

Espadaler ha subratllat: “Veiem com una part de Junts pel Sí es posiciona en un tema com aquest. Desconeixem si CDC també vol eliminar els concerts del món educatiu”.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S