Espadaler qualifica d'«insensat» García Albiol pel seu missatge xenòfob

El candidat d’Unió creu que al PP li van "molt malament les coses" perquè "fa dos" dies el seu candidat hauria acollit refugiats sirians | La independència podria posar en risc el corredor mediterrani, segons Espadaler

Ramon Espadaler, al mirador de l'Alcalde de Montjuïc
Ramon Espadaler, al mirador de l'Alcalde de Montjuïc | ACN
19 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:09h
Des de la muntanya de Montjuïc, amb Barcelona i les infraestructures del port al seus peus, Ramon Espadaler s'ha referit a les declaracions xenòfobes fetes aquest mateix dissabte pel candidat del PP, Xavier García Albiol, sobre la immigració. Espadaler ha assegurat que el deixen atònit. "Per nosaltres, darrera un immigrant hi ha una persona. No es pot jugar amb això. I fa dos dies deia que acolliria sirians a casa seva!", ha assenyalat el candidat d'UDC. El que diu García Albiol és una "insensatesa", ha afegit.

En aquest sentit, també ha indicat que “fa dos dies deia que acolliria refugiats sirians a casa seva i ara surt amb declaracions així. Li deuen anar molt malament les coses”. Espadaler s'ha mostrat molt alarmat per la deriva que està prenent la campanya. I ha aprofitat el moment per tornar a criticar les declaracions del president de l'ANC cridant a no veure els espais compensatoris de TV3, als quals UDC va renunciar ahir al vespre.

La independència podria posar en risc el corredor mediterrani

El candidat d’UDC, Ramon Espadaler, ha presentat aquest migdia les línies generals del seu programa en matèria d’infraestructures. Això li ha servit per advertir del perill que corren moltes infraestructures en cas que el procés cap a la independència avanci. Una de les que podria estar en risc seria el corredor mediterrani. Un projecte d’aquest tipus requereix de l’acord entre diversos Estats, i una declaració unilateral no ho facilitaria, segons la visió d’UDC, coronar projectes com aquest. Uns projectes, val a dir, que no han avançat gaire sent Catalunya una comunitat autònoma dins d’Espanya.

Espadaler s’ha posicionat a favor del Quart Cinturó, ha reclamat una millora de la xarxa ferroviària de rodalies i el desdoblament de la N-II. Ha demanat a Junts pel Sí que diguin clarament quina política concreta tenen en aquest camp. El candidat democristià ha parlat avui tenint darrera seu el Mediterrani, des del Mirador de l’Alcalde, que fou inaugurat ja fa molts anys, en temps de l’alcalde Porcioles. En uns jardins als quals s’arriba pel passeig del Cim, tan costerut com la cursa que està fent Unió en aquesta campanya.

D'altra banda, sobre el pronunciament d’entitats econòmiques i financeres advertint dels riscos de la independència, ha afirmat de nou que mostren el que Unió ha explicat, però també que és utilitzat pels immobilistes per generar por. "Així no podem seguir", ha repetit.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S