García Albiol assegura que molts empresaris «tenen por» de dir el que pensen sobre el procés

El candidat del PP demana el vot de socialistes i catalanistes moderats | Afirma que el govern espanyol no ha sabut comunicar bé el que estava fent a Catalunya | Albiol demana un sobreesforç per acollir els refugiats

Xavier García Albiol, al costat de Sánchez-Camacho
Xavier García Albiol, al costat de Sánchez-Camacho | ACN
15 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:49h
En la seva intervenció al Fòrum Primera Plana, organitzat per El Periódico, Xavier Garcia Albiol ha assegurat: “Molts empresaris tenen por de pronunciar-se contra el procés i la independència. Molts d’ells creuen que seria un suïcidi fer-ho perquè perdrien ajuts i subvencions de la Generalitat. Hi ha por”. Garcia Albiol ha assegurat que en coneix molts, “centenars”, però que no s'atreveixen a parlar clar.
 
El candidat del PP ha assenyalat el que és el principal objectiu del seu partit en aquesta campanya: situar el PP com a principal referent no-independentista al Parlament. Per això ha fet una crida al vot dels socialistes i fins i tot dels nacionalistes moderats però que no volen renunciar a seguir sent catalans i espanyols. Alhora, ha afirmat una cosa que forma part del seu discurs i que li ha donat molt d’èxit a Badalona: “Jo no li demano a ningú que deixi de ser el que és, que canviï d’ideologia”. Ell només demana el vot amb l'afegit de no deixar "de pensar" com es pensa. Això és el que ha facilitat que a les municipals de Badalona l'han votat persones que després voten altres sigles en diverses eleccions.
 
Garcia Albiol ha afirmat que l’independentisme es basa en tres grans “mentides”: que Europa ens està esperant, que la secessió seria positiva econòmicament i que no passaria res si s’incompleix la llei. Segons ell, s'està "venent més a Múrcia o a Saragossa que als Estats Units". I cal reflexionar sobre els efectes que tindria la separació pel creixement econòmic. Ha carregat fort quan s’ha referit al que suposaria una declaració d’independència: “Seria saltar-se la legalitat. En una Catalunya independent, l’Estat de dret no estaria garantit”.
 
Garcia Albiol ha entrat a sac contra la suposada “manipulació política” dels mitjans de la Corporació. Garcia Albiol ha parlat de la necessitat de “racionalitzar” els mitjans públics catalans. A TV3, només deixaria quatre canals, TV3, Esport3, 324 i el canal infantil. Catalunya Ràdio també ha rebut. Segons el candidat del PP, Catalunya Música sobra: “Qui vulgui escoltar música, té moltes altres opcions”.
 
A la pregunta de si el govern espanyol ha fet malament alguna cosa, el candidat ha dit que “l’executiu espanyol no ha sabut comunicar bé el que ha fet a Catalunya". "Si ens haguessin intervingut el 2012, les pensions s’haurien reduït un 20%. Això no s’ha explicat bé”, ha afegit.

Reclama un sobreesforç amb els refugiats
 
Sobre el tema de la immigració, ha estat molt prudent. Ha afirmat que “no és un problema important per al conjunt de la societat catalana, però en alguns barris de la Salut, a Badalona, o del Prat, sí que ho és”. Quan se li ha plantejat el drama dels refugiats, ha sabut aprofitar el moment per sorprendre i ha respost que “Espanya i Europa han de fer un sobreesforç per acollir els refugiats que fugen d’una guerra. Però la solució al problema no passa només per donar espai als que vénen, que s’ha de fer, sinó atacant el problema d’origen, i aquí l’ONU i l’OTAN han de reaccionar”.

Garcia Albiol llueix duresa contra el seu dimoni principal, l'independentisme. Ciutadans li preocupa, però no li interessa l'atac frontal, tan sols recorda que Albert Rivera se'n va a madrid quan aquí vénen els problemes. De Ciutadans només vol els vots, també. En molts moments, permet la caricatura, diu coses que sap que provoquen l'auditori, cosa que està buscant. Però alhora, es pot mostrar empàtic, gaudeix del contacte personal i se sent prou fort per aparèixer com humil. Està còmode amb el seu personatge.     
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S