Garcia Albiol es presenta a Nou Barris com el garant per frenar l'independentisme

El candidat del PP afirma que el 27-S no depèn dels sobiranistes sinó de si la resta es mobilitza | L'exalcalde de Badalona ha d'escoltar crítiques del públic per ser massa "tous" amb els que reivindiquen l'estat propi

Xavier García Albiol passejant a Nou Barris
Xavier García Albiol passejant a Nou Barris | ACN
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:17h
El missatge és clar: "el 27-S no depèn dels independentistes, que ja estan mobilitzats, sinó de nosaltres, de les persones com vosaltres", assegura Xavier Garcia Albiol. El lloc és la sala d'actes del centre cultural Els Propis, una mena d'hotel d'entitats que aplega diverses entitats del barri de la Trinitat, al districte de Nou Barris. Un centenar llarg de persones s'han apropat a aquest local de la Via Júlia per escoltar Garcia Albiol. L'acte comença amb molt de retard. L'exalcalde de Badalona fa esperar seguidors i premsa. Ha travessat la Via Júlia acompanyat d'Alberto Fernández Díaz per saludar veïns que se li acosten.

El PP de Catalunya s'ha fixat com a gran objectiu mobilitzar l'altre vot de la Meridiana i, sobretot, la gent de Nou Barris que creu que és votant potencial d'un "no" a la independència. Garcia Albiol intueix que ha de fer una campanya diferent, deslligat de ministres que vinguin i fòrums i tribunes elitistes. El vot és al carrer, ell ho sap prou bé, i prefereix actes de format popular en els quals el públic intervé i pregunta. No hi ha hagut grans missatges ideològics ni molts titulars. Aquí el titular és el cos a cos que busca el candidat, segur del que s'està jugant.

Una dona pregunta: "Per què Rajoy ha permès que Mas arribés fins aquí? Si Mas ha d'anar a la garjola, que hi vagi", ha exclamat, provocant l'aplaudiment dels presents. Garcia Albiol ha respost que el govern espanyol impedirà la secessió, i que els principals responsables polítics del 9-N estan imputats. Un home diu: "Los vamos a barrer". Un altre afirma: "Ens juguem el ser o no ser d'Espanya, i sembla que només vulguem frenar-los, quan es tracta de derrotar-los".

El candidat mesura el to. Garcia Albiol assenyala contínuament que "la independència no es produirà", però alhora, tiba el votant potencial assenyalant que "ho intentaran". La comparació que fa és de nota: "És com si jo li dic ara que li trencaré les cames. No podré, però segur que li faré mal. Doncs és això. Oi que m'entenen?". També insisteix en el que va dient en els darrers actes: si passa el que no ha de passar, sortiríem d'Europa. Compte amb les pensions! Si ara ja hi ha centenars de nens que comencen el curs en barracons mentre es gasten els diners en ambaixades i "en coses que van passar fa 300 anys", imaginem-nos el que seria si el sobiranisme s'imposa.

En un moment donat, el candidat del PP diu que no pretén canviar la ideologia dels qui l'escolten. Sap que en el barri resisteix el vot socialista i que molta gent es considera d'esquerres, però apel·la a allò que creu que és l'únic que els pot mobilitzar: parar els peus a Mas i la seva "bogeria". Ja va dir que se'l veuria poc per pobles de la Catalunya interior. Nou Barris i l'àrea metropolitana. L'altra Meridiana. El vot ocult de qui té por i creu que té una identitat amenaçada.
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S