Garcia Albiol segueix els passos de Duran i agita el discurs de la por entre la pagesia de Lleida

El candidat del PP adverteix que "en una Catalunya independent, s'hauran de pagar aranzels per vendre pomes a l'Aragó" | Es pregunta "si els regants ja disposaran d'aigua" pels seus cultius | "La candidata per Lleida, Marisa Xandri, diu que "a Junts pel Sí hi ha actrius, figures mediàtiques i algun que altre pallasso"

Albiol, al costat de Rajoy, aquest diumenge a Lleida
Albiol, al costat de Rajoy, aquest diumenge a Lleida | PP
13 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:24h
La independència seria el caos. El PP ha agitat aquest diumenge el vot de la por davant les eleccions del 27-S. En el míting a Lleida, abans de la intervenció de Mariano Rajoy, la candidata per Lleida, Marisa Xandri, i Xavier Garcia Albiol, el "presidenciable", s’han empleat a fons. Xandri no ha tingut manies a atacar els adversaris: “Tenim davant una llista –ha dit referint-se a Junts pel Sí- amb actrius, figures mediàtiques i algun que altre pallasso” i ha definit el sobiranisme de “gamberrisme polític”.
 
Garcia Albiol, per la seva banda, ha dibuixat un quadre esgarrifós en cas d’independència i ha seguit els passos del líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, en el sentit d'agitar la por de la pagesia. No quedaria res dempeus: “Una Catalunya independent quedaria fora d’Europa. Els pagesos perdrien els fons d’ajuda de la Política Agrària Comuna (PAC). Què passaria amb els regants? Tindrien aigua per regar?”. Les conseqüències econòmiques de la secessió serien fatals, segons el candidat unionista: “Els pagesos que volguessin anar a vendre pomes a l’Aragó haurien de pagar aranzels”, ha asseverat. I ha continuat: “I què passaria amb la Universitat de Lleida? Què passaria amb els estudiants de fora que ara hi estudien?”, s’ha preguntat dramàticament.
 
Dins de la sala on s’ha celebrat el míting, alguns (molt pocs) enarboraven banderes espanyoles. A l’entrada, una parella de comerciants de Lleida ciutat es mostraven angoixats: “Tenim dos fills, un és independentista i l’altre no, i no podem ni tocar el tema. A casa el procés ens ha trencat!”. Cèlia, una jove d’un poble del Segrià que milita a Noves Generacions, afirmava: “Aquests ens porten a la ruïna”. En aquell moment, ha entrat Mariano Rajoy, la música s’ha fet estrident i ella ha començat a cridar “¡Presidente, presidente!”.
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S