Rajoy: «El que ha de ser Espanya ho han de decidir tots els espanyols, no el Parlament»

El president espanyol, en una de les cinc visites electorals que farà a Catalunya, acusa el govern de Mas d'incomplir la llei | Denuncia des de Lleida que el procés ha servit perquè "votants moderats de CiU ara votin una llista encapçalada per un comunista i dos més d'Esquerra"

Mariano Rajoy saludant els simpatitzants populars a Lleida
Mariano Rajoy saludant els simpatitzants populars a Lleida | PP
13 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:45h
El Teatre de la Llotja de Lleida ha estat l'escenari de la primera de les cinc visites previstes del president del govern espanyol a Catalunya durant la campanya electoral. Davant unes 500 persones, Mariano Rajoy ha clamat contra la independència: "El que ha de ser Espanya ho han de decidir tots els espanyols, no el Parlament de Catalunya ni cap altre". Ha estat un dels pocs moments en què s'ha generat entusiasme entre el públic, en un acte de to baix en general.

Rajoy ha fet una crida a la mobilització dels seus. Ha acusat el Govern de la Generalitat d'incomplir la llei: "Quina autoritat tindrà un govern davant dels seus ciutadans si ell és el primer d'incomplir la legalitat?", ha exclamat el líder del PP. Segons ell, el procés sobiranista ha servit només perquè els governants catalans s'hagin amagat dels problemes reals: "Per això ha servit el procés, i per fracturar CiU després de tants anys, i per intentar ara que els votants moderats de CiU hagin de votar una llista encapçalada per un comunista i dos candidats d'Esquerra".

Mariano Rajoy ha repetit alguns dels missatges que llancen els dirigents del PP aquests dies: el perill d'inestabilitat, la Catalunya fora d'Europa i el fet que en tres anys hi hagin hagut tres convocatòries electorals. La idea de la divisió que suposa el procés també ha estat present en totes les intervencions. En un moment determinat, Rajoy ha acusat el govern Mas de no assumir les seves responsabilitats i de ser incompetent: "Hi ha una obra important a Catalunya, que és el canal Segarra-Garrigues. La paguem a mitges l'Estat i la Generalitat: una meitat la paga l'Estat i l'altra també, amb el Fons de Compensació Territorial".
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S