Unió apel·la al vot dels qui volen evitar el «precipici»

Discurs apocalíptic de Duran i Lleida recordant els anys 30 | Ramon Espadaler fa una crida contra "l'esquerra més tronada d'Europa" que ja governa a Barcelona

Duran i Espadaler, a l'acte d'inici de campanya d'UDC
Duran i Espadaler, a l'acte d'inici de campanya d'UDC | ACN
11 de setembre del 2015
Actualitzat a les 0:55h
En un discurs amb tints apocalíptics, Josep Antoni Duran i Lleida ha exclamat: “Anem cap al precipici. Ja no ens recordem del 1931? Del Sis d’Octubre? Del 1936? Nosaltres morirem dialogant”. El dirigent democristià ha fet una de les intervencions més vehements dels darrers temps en l'acte d'inici de campanya d'Unió al Convent dels Àngels. Duran ha fet una crida als votants moderats que creuen que apostant per la candidatura de Junts pel Sí, donen suport al president de la Generalitat. Per Duran, a aquestes persones se’ls ha de dir que això no és així, que Artur Mas s’ha equivocat i que no administrarà els resultats del 27-S. En un moment donat,  Duran, tot negant el caire plebiscitari del 27-S, ha dit que no té cap sentit que algú vulgui proclamar la independència perquè té un escó més que els altres.
 
Ramon Espadaler ha insistit en els missatges que UDC ha repetit aquestes setmanes. Rememorant una frase de Jordi Carbonell durant la transició, ha afirmat: “La prudència no ens farà traïdors, i el patriotisme no ens farà imprudents”. El candidat, amb un to més suau que el del president del comitè de govern, ha advertit que hi ha "l'esquerra més tronada d’Europa a un costat de la plaça de Sant Jaume". "Ves que no la tinguem també a l’altre”, ha afegit.  
 
Unió Democràtica ha engegat la seva campanya electoral al convent dels Àngels, conscient de la dificultat que afronta. Es presenta per primer cop a unes eleccions sense la marca de CiU. Des del 1977 que UDC no encapçalava una candidatura. L’embat és seriós. Els democristians han conclòs l'acte cantant “Els Segadors”. Ara es llancen a l'arena amb el “seny” com a bandera. La nit del 27 de setembre es veurà si és cuirassa suficient per segar cadenes.
 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S