Forcadell, Casals i Vila d'Abadal fan l'última crida per omplir la Via Lliure

L'expresidenta de l'ANC proclama: "El món ens mira, som a l'ull de l'huracà" | Carme Forcadell: "A mi m'agradaria que Artur Mas anés a la Diada" | Els exdirigents de l'Assemblea, d'Òmnium Cultural i de l'AMI afirmen que l'acte de la Diada no és només pels independentistes sinó per aquells que creuen en Catalunya com un sol poble

Muriel Casals, Carme Forcadell i Josep Maria Vila d'Abadal
Muriel Casals, Carme Forcadell i Josep Maria Vila d'Abadal | Junts pel Sí
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:57h
Muriel Casals, Josep Maria Vila d'Abadal i Carme Forcadell han fet, en nom de Junts pel Sí, la darrera crida a una participació massiva per a aquest divendres, a la Via Lliure. "El món ens mira, som a l'ull de l'huracà i demà la Meridiana serà el millor aparador per mostrar a tot el món el que volem com a poble", ha proclamat Forcadell. "Del Vaticà al Congrés dels Estats units, com recentment ho han fet parlaments com el de Dinamarca, s'han pronunciat i ens miren", ha afegit l'expresidenta de l'ANC i número quatre de Junts pel Sí.

A preguntes dels periodistes sobre la possible assistència del president de la Generalitat a la Meridiana, Forcadell ha dit que "a mi m'agradaria que hi fos, ja que és president, però també és candidat, i podria anar-hi".

Casals, Forcadell i Vila d'Abadal han insistit que l'acte de la Diada serà una mobilització dels independentistes, però també de tots aquells que volen construir un nou futur en convivència, en la idea de Catalunya com un sol poble. Han intentat combatre, d'aquesta manera, el missatge emès per Ciutadans, PPC i també pel PSC en el sentit que la Via Lliure s'hauria de comptabilitzar com un acte electoral.

Els expresidents de l'ANC, d'Òmnium i de l'AMI han fet una crida a la màxima mobilització en un espai que no pot haver estat més ben triat, l'Ateneu Barcelonès, una de les entitats mare del catalanisme polític. L'esperit de la casa que fou d'Àngel Guimerà, Enric Prat de la Riba i Valentí Almirall ha donat així, d'alguna manera, l'última empenta a aquesta nova mobilització ciutadana per un nou país.